«Στην κυβέρνηση Σαμαρά οι μισοί δεν ήθελαν μεταρρυθμίσεις»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

«Στην κυβέρνηση Σαμαρά οι μισοί υπουργοί ήθελαν και προχωρούσαν τις μεταρρυθμίσεις και οι άλλοι μισοί δεν τις ήθελαν και κωλυσιεργούσαν! Στη δική μου κυβέρνηση όλοι οι υπουργοί θα είναι υπέρ των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Τα παραπάνω τόνισε, όπως πληροφορείται το www.politik.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους που επισκέφτηκαν την Αθήνα τις τελευταίες ημέρες ως προσκεκλημένοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν σταμάτησε να τονίζει στην ξένη αντιπροσωπεία, κατά την επίσκεψή της στην Πειραιώς, πως κεντρικός άξονας της δικής του κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η μείωση των φόρων, τους οποίους η σημερινή κυβέρνηση έχει εκτοξεύσει στα ύψη.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως ο ίδιος και το κόμμα του είναι πολύ πιο φιλικοί απέναντι στην επιχειρηματικότητα σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ.

“Χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη”

Ο κ. Μητσοτάκης, εξάλλου, φρόντισε να κατηγορήσει στους δημοσιογράφους την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να χειραγωγεί τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας.

Χαρακτηριστικά ανάφερε την αντικατάσταση της Ελένης Ράικου από την Ελένη Τουλουπάκη στην εισαγγελία Διαφθοράς και την «τυχαία» αναμόχλευση της υπόθεσης της Novartis από την τελευταία, καθώς και τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο οποίος ακυρώθηκε από το ΣτΕ, δίνοντας έμφαση στον περιορισμένο αριθμό τους μολονότι η τεχνολογία επιτρέπει πολύ περισσότερες.

 

Loading