Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Δηλητηριάζετε τον πολιτικό βίο…»

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ότι αρκούνται στην κατασκευή υπόπτων στην υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

«Επιδιώκετε να σέρνετε η υπόθεση, να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο» τόνισε, προειδοποιώντας το Μέγαρο Μαξίμου να μην τολμήσει να κλείσει άρον-άρον την προανακριτική πριν αποκαλυφθεί η «σκευωρία».

“Να καταθέσουν οι μάρτυρες”

Ο πρόεδρος της ΝΔ (προ)κάλεσε να προσέλθουν για κατάθεση στην Επιτροπή οι μάρτυρες που κατονόμασαν τα 10 πολιτικά πρόσωπα για να αποδειχθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν θέλει να εξεταστούν οι μάρτυρες «γιατί φοβάστε ότι θα καταρρεύσει η υπόθεση».

«Μέχρι τέλους η προανακριτική»

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως «η κυβέρνηση στο παρελθόν αρνήθηκε τη σύσταση κάθε επιτροπής που έχει ζητήσει, από το τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και στα capital controls, μέχρι τον κ. Καμμένο που καλύπτετε. Εμείς αντίθετα έχουμε υπερψηφίσει όλες τις επιτροπές που έχει ζητήσει η κυβέρνηση. Ακόμη και για τη Novartis είπαμε να συσταθεί αλλά να λειτουργήσει μέχρι τέλους».

Τέλος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι στην ομιλία του για τη Novartis μίλησε για πολιτικές ευθύνες και τον ρώτησε εάν υπάρχουν και στη δική του διακυβέρνηση.

«Η απαίτηση να διερευνηθούν οι ευθύνες μέχρι το 2015 και όχι μέχρι το 2018 είναι προκλητική και δεν γίνεται δεκτή» παρατήρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Loading