Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση διαλύει και το Διεθνές Πανεπιστήμιο»

Την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η παραίτηση του καθηγητή, Κώστα Γραμμένου, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος από την έναρξη της λειτουργίας του.

«Η κυβέρνηση βάλθηκε να διαλύσει και το Διεθνές Πανεπιστήμιο» υπογράμμισε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Θα ήταν ευτύχημα αν η επίσκεψη της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη άφηνε πίσω της μόνον τα εγκαίνια των μουσαμάδων του κ. Τσίπρα. Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να γκρεμίζει και ότι είναι ξένο με τις ιδεοληψίες της. Τώρα βάλθηκε να διαλύσει και το μοναδικό Διεθνές Πανεπιστήμιο της χώρας μας που λειτουργεί υποδειγματικά από το 2008 στη Θεσσαλονίκη».

Επίσης στην ανάρτησή του ο Κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι «το μόνο που παρέχει μαθήματα στα αγγλικά σε εκατοντάδες Έλληνες και ξένους φοιτητές προσελκύοντας καθηγητές διεθνούς φήμης απ’ όλο τον κόσμο» και συμπληρώνει: «Θέλω να στείλω ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους: Η ΝΔ δεν θα ανεχθεί την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς καμιά επεξεργασία, αξιολόγηση και διαβούλευση, αλλά δεν θα υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Loading