Μητσοτάκης: «Δεν μπορεί να καταστρατηγείται το άσυλο»

Την «απαράδεκτη εικόνα» που αντίκρισε μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καυτηρίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεσμεύθηκε να αλλάξει το καθεστώς του ασύλου.

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτεπάγγελτη παρέμβασης της Αστυνομίας»

«Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Μάλιστα, στη συνέχεια την περιέγραψε με μελανά χρώματα και έθεσε ως προτεραιότητά του την τροποποίηση του ασύλου, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Loading