Μπουτάρης: «Να βρεθεί λύση, να τελειώνει η ιστορία…»

«Δεν είμαι ακριβώς αισιόδοξος, θέλω να βρεθεί λύση, να τελειώνει η ιστορία», σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε την αντίθεσή του στη διεξαγωγή συλλαλητηρίων.

«Το θέμα δεν είναι αν είμαι αισιόδοξος ή όχι, αλλά ότι πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση. Είναι απολύτως απαραίτητο για πάρα πολλούς λόγους», δήλωσε σχετικά στο Πρακτορείο.

«Παρασέρνουν τον κόσμο»

Όσον αφορά το προσεχές συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, ο κ. Μπουτάρης παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μεγάλο θέμα και πρόσθεσε: «Εγώ λέω την άποψή μου. Λέει ο καθένας την άποψή του και είναι θέμα της κυβέρνησης να ενεργήσει πια».

Δεν παρέλειψε, πάντως, να αμφισβητήσει το ρόλο των συλλαλητηρίων, εξηγώντας: «Δεν μπορεί τα συλλαλητήρια με ασαφές, με πολύ ασαφές σκεπτικό, με έναν απίστευτο λαϊκισμό, να παρασύρουν τον κόσμο σε πράγματα τα οποία δεν είναι και αλήθειες. Έχω πει την άποψή μου. Είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις».

«Καλή μέρα για τη Θεσσαλονίκη»

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε μία «πολύ καλή μέρα» για τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη (30/1), κατά την οποία ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το εν λόγω Μουσείο ως «ένα μεγάλο δώρο του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη» και υποστήριξε ότι ο δήμος πρέπει να τα έχει πάντα καλά με την κυβέρνηση, γιατί «από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα», καθώς ο δήμος «δεν έχει αυτονομία».

«Όποιου του αρέσει κι όποιου δεν του αρέσει, λυπάμαι…», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «δρομολογήθηκαν ορισμένα θέματα τα οποία χρόνιζαν, δεν ασχολούταν κανένας, είχανε μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και φαίνεται ότι ξεμπλέκουν».

Loading