Με στρατιωτικές τιμές η υποδοχή Μητσοτάκη

Με την προβλεπόμενη για αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που επισκέπτονται για πρώτη φορά το Βερολίνο, απόδοση τιμών, έγινε δεκτός από την Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά από την είσοδο της Καγκελαρίας, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και χαιρέτισαν μαζί τα μέλη των δύο κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις.

Στη συνέχεια αποδόθηκαν οι στρατιωτικές τιμές και ακολούθως επιθεώρησαν το στρατιωτικό άγημα. Στη συνέχεια, άκουσαν καθιστοί τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών, προφανώς για να αποφευχθεί ένα ακόμα περιστατικό με τη Γερμανίδα καγκελάριο να τρέμει.

Η συνάντηση άρχισε στις 13:10 (ώρα Ελλάδας), αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

INTIME

Στόχος της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανία είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η συζήτηση με την κ. Μέρκελ των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά τη δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας. Και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ.

Loading