Με «μικρό καλάθι» στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Ως εν δυνάμει πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την 83η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατώντας ωστόσο «μικρό καλάθι» όσον αφορά τα στις εξαγγελίες του.

Το ξεκαθάρισε άλλωστε ο ίδιος, απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στα γραφεία της Πειραιώς, στη διάρκεια της οποία εξήγησε ότι η ακατάσχετη παροχολογία είναι επικίνδυνη για τη χώρα.

Περιγράφοντας  το πνεύμα της ομιλίας του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σημείωσε πως όσα εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη θα είναι κοστολογημένα, αφού στόχος του είναι να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό.  Το ίδιο θα επαναλάβει σήμερα και στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας με τους οποίους θα συναντηθεί στις 10.30 σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα η σχετική πρόσκληση έχει σταλεί προς όλους τους φορείς ώστε να διεξαχθεί μια ουσιαστική συζήτηση με ανταλλαγή επιχειρημάτων, στον πυρήνα της οποίας θα βρεθούν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

Βασική φιλοσοφία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας και η μείωση των φόρων, όπως  ήδη προαναγγέλθηκε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15% για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο-ιδιωτικό τομέα και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όπως δεσμεύτηκε, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha  η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου είναι «μονόδρομος» διότι πλήττει πρωτίστως τους εργαζόμενους.

Τι αλλάζει με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Το μοντέλο που προτείνει η ΝΔ μειώνει τις σημερινές εισφορές κύριας σύνταξης κατά 25%, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, όπως επίσης και μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις. «Βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα στον ιδιωτικό τομέα, βελτιώνουμε και τη δυνατότητά των επιχειρήσεων να κάνουν προσλήψεις» εξηγούν στελέχη του κόμματος.

Τονίζουν δε με έμφαση πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα η οποία μπορεί να φέρει εις πέρας ένα ρεαλιστικό, τολμηρό σχέδιο μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα επιτρέψουν στην πατρίδα μας να αξιοποιήσει τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

«Γι’ αυτό και λέμε ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης της χώρας είναι η πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνον αν δοθεί διεθνώς το μήνυμα πώς ότι λέμε, είναι κοστολογημένο και μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να αθετούμε τους στόχους επί των οποίων έχει δεσμευθεί η χώρα, μπορούμε να πετύχουμε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που τόσο χρειάζεται η πραγματική οικονομία για να πάρει μπρος και να ανασάνουν επιτέλους οι πολίτες» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Loading