Άδειασμα Κατρούγκαλου στον Π. Καμμένο

Σε ένα ηχηρό και μεγαλοπρεπές άδειασμα του Πάνου Καμμένου προχώρησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πως αντιμετωπίζει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου τον κυβερνητικό του εταίρο.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση Καμμένου ότι οι δυο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνταν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία είναι «όμηροι», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τόνισε επίσης πως όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους ούτως ώστε να μην δοθούν αφορμές στην Τουρκία να αναδείξει το επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό γεγονός.

«Υπάρχει μια διαφορά στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί κάθε πολιτικός ανάλογα με το προσωπικό του ύφος. Αυτό συμβαίνει άλλωστε και μεταξύ πολιτικών που βρίσκονται στο ίδιο κόμμα» σχολίασε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Διαφοροποίηση στο ύφος»

Για να δηλώσει δευτερόλεπτα αργότερα πως: «Εγώ χρησιμοποιώ τις εκφράσεις που πρέπει να χρησιμοποιούνται και σας λέω ότι πολλές φορές υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ύφος…  Αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενοι και περιμένουν να δικαστούν. Η δική μου άποψη είναι ότι μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περίπτωση των Ελλήνων δεν προκύπτει το θέμα της ομηρίας, ακριβώς επειδή περιμένουν να δικαστούν».

«Να μη βοηθήσουμε την Τουρκία να αναδείξει το επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό γεγονός»

Κλείνοντας το θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την άποψη πως «ο χρόνος που έχει περάσει δεν είναι τέτοιος ώστε να έχει ξεπεραστεί το όριο της δίκαιης δίκης και ακριβώς σε αυτό το επίπεδο η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να βοηθήσουμε την Τουρκία να αναδείξει το επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό γεγονός».

Loading