Μάρκου: «Ψήφισα κατά συνείδηση, αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου»

Αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, μιας και παρότι ήταν εισηγήτρια του «όχι», ψήφισε εν τέλει «ναι» προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Κατερίνα Μάρκου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 για να διευκρινίσει τη στάση της στην ψηφοφορία.

«Ως εισηγήτρια του νομοσχεδίου προσπάθησα να εκφράσω όλες τις πλευρές. Η ψήφος μου ήταν προσωπική και πραγματικά εκπλήσσομαι με την υποκρισία. Εγώ ψήφισα κατά συνείδηση. Ήταν ονομαστική η ψηφοφορία και ψήφισα ως Κατερίνα Μάρκου. Υπήρχαν και άλλοι βουλευτές που ψήφισαν διαφορετικά. Γιατί να αρνηθώ να είμαι εισηγήτρια; Θα ήταν καθαρά υποκριτικό να μην είμαι εισηγήτρια».

«Όλα δημιουργήθηκαν από τα ΜΜΕ»

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή της η κα Μάρκου τόνισε: «Η πλειοψηφία ήθελε να πει όχι. Το άρθρο αυτό είχα πει ότι πρέπει να αποσυρθεί. Εγώ δεν ήρθα σε καμία δύσκολη θέση, ούτε το κόμμα μου. Ολα αυτά δημιουργήθηκαν από τα ΜΜΕ. Είχα ενημερώσει ξεκάθαρα για τις θέσεις μου και ψήφισα κατά συνείδηση. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου».

 

Loading