Λοβέρδος: «Τη φωνή μου δεν θα τη φιμώσετε»

Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα πως «τη φωνή μου δεν θα τη φιμώσετε» έστειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως «ενορχηστρωτή της πλεκτάνης», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με πρακτικές αρχισυμμορίτη» έστησε πλεκτάνη σε βάρος του πολιτικού κόσμου «γιατί δεν αντέχει την αποτυχία του».

«Ζω με την αντιπαράθεση, αλλά μέχρι την ατιμία υπάρχει αγεφύρωτη απόσταση». Και πρόσθεσε: «Πολιτεύτηκα με διαφάνεια και κάποιοι αχρείοι σήκωσαν χέρι στην πολιτική μου διαδρομή, δε θα δοθεί οίκτος στα πολιτικά ζόμπι στην πορεία προς το τέλος τους».

Τα ψέματα εις βάρος Λοβέρδου

Ακολούθως παρέθεσε πέντε ψέματα εις βάρος του:

«Ψέμα 1: Συναντούσα τον κ. Φρουζή από το 2009. Τον γνώρισα μετά την εκλογή του στον σύνδεσμο των φαρμακευτικών εταιρειών. Ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2012. Για αυτές τις αθλιότητες θα καθίσουν κάποιοι το σκαμνί.

Ψέμα 2: Ουδείς από τη Novartis δε μου είχε ζητήσει το παραμικρό στη διαδικασία τιμολόγησης. Δεχόμουν μόνο καταγγελίες, μηνύσεις και εξώδικα γιατί έβλαπτα με τις αποφάσεις μου τις εισπράξεις τους.

Ψέμα 3: Λένε ότι είχα σχέσεις με εταιρείες επικοινωνίας. Με ποιες; Έχουν υπάρξει δηλώσεις διάψευσης άθλιοι συκοφάντες.

Ψέμα 4: Δεν ήταν συνεργάτες μου όσοι μου αποδίδονται (Μανίας και Μανιαδάκης). Ο πρώτος ήταν εξωτερικός συνεργάτης του υπουργείου Εμπορίου και ο δεύτερος το πολύ να ήταν σε κάποια επιτροπή σοφών. Εγώ δεν είχα ανάγκη από σοφούς, αλλά από κομάντο.

Ψέμα 5: Υποστηρίζουν οι ρουφιάνοι και οι χαφιέδες ότι έκανα εξαιρέσεις. Επί των ημερών μου παρουσίασαν συνεχείς μειώσεις ή σταθερές τιμές».

“Αδίστακτοι κουκουλοφόροι”

Μίλησε ακόμα για «ψεύδη από αδίστακτους κουκουλοφόρους» και αναρωτήθηκε πως μπόρεσαν να πάρουν το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα όσοι κρύβονται πίσω από αυτόν τον όρο.

Απαίτησε μάλιστα η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης να τους βγάλει την κουκούλα. «Παραβιάστηκαν Σύνταγμα και νόμοι», προσέθεσε.

Loading