Λιαργκόβας: «Το ΔΝΤ επιμένει να μειωθεί το αφορολόγητο νωρίτερα»

Στην αποκάλυψη πως το ΔΝΤ επιμένει να μειωθεί το αφορολόγητο νωρίτερα προχώρησε πριν λίγο μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως οι μνημονιακές πολιτικές δεν θα φύγουν ως δια μαγείας με το τέλος του τρίτου μνημονίου, θολώνοντας και αυτός το αφήγημα Τσίπρα περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

«Δεν θα έχουμε έξοδο ανεμελιάς το 2018»

«Δεν θα είναι έξοδος ανεμελιάς στην επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αυτοπειθαρχία ώστε το “μαξιλάρι” (ρευστότητας) που θα έχει μαζέψει για να μην χρησιμοποιηθεί σε άλλους σκοπούς, τις παροχές και το κομματικό κράτος», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις που έχουν δεσμευτεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ο κ. Λιαργκόβας εξήγησε πως θα συνεχιστούν καθώς είναι ψηφισμένα πολλά μέτρα που αφορούν τόσο το 2018, όσο το 2019 και το 2020, μεταξύ των οποίων η μείωση των συντάξεων.

«Χωρίς αξιοπιστία η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά»

Όσον αφορά στον διάδοχό του, άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο που δρομολογήθηκε η τοποθέτησή του από την κυβέρνηση. Όπως είπε το ξεκίνημα Κουτεντάκη «πλήττει την ανεξαρτησία ενός δημοσιονομικού θεσμού και όταν πλήττεται η ανεξαρτησία πλήττεται και η αξιοπιστία. Και χωρίς αξιοπιστία η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά».

Loading