«Κύριε Τσίπρα θα φύγετε με μια κάλπη»

«Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μια κάλπη και όχι με δέκα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση της Novartis.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με ένταση στην κυβέρνηση καθιστώντας σαφές πως δεν θα επιτρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου να μετατρέψει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα. «Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε μια παρέα που κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Οι πολίτες ζητούν μια αλλαγή, όχι μόνο για να επιστρέψει η ευημερία, αλλά για να θωρακιστούν οι θεσμοί πάνω από πρόσωπα» σχολίασε ενδεικτικά.

«Όλα στο φως»

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση της ΝΔ επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας λέει ναι στη σύσταση της επιτροπής. Προκάλεσε, ωστόσο, τον Αλέξη Τσίπρα να μην τολμήσει να κλείσει την επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως. «Εμείς από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι επιθυμούμε να συσταθεί αυτή η επιτροπή. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και το νομικό ακροβατισμό ενός εισαγγελέα που δίνει παράνομα καθεστώς προστασίας μαρτύρων, η παρουσία στην επιτροπή των τριών κουκουλοφόρων είναι επιβεβλημένη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Επικίνδυνη η κυβέρνηση για τη Δημοκρατία»

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση δεν είναι επικίνδυνη μόνο για την οικονομία, αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία. «Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης, μετατρέπεται τη δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας, καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο» επισήμανε.

Και αμέσως μετά στοχοποίησε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια» αναρωτήθηκε.

«Είστε γενόσημο του παλιού συστήματος κ. Τσίπρα»

«Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία. Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε και να μεταλλαχθείτε, είστε το “πολιτικό γενόσημο” του παλιού συστήματος, κύριε Τσίπρα. Φτιαγμένος από τις ίδιες ουσίες του ψεύδους, του λαϊκισμού, των πελατειακών πρακτικών και της δημαγωγίας» τόνισε.

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης σχολίασε πως «το κράτος δικαίου θα νικήσει το παρακράτος» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κρίση του ελληνικού λαού. «Σύντομα οι Έλληνες θα πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Loading