Κώστας Σκρέκας: «Φασιστική η συμπεριφορά της κυβέρνησης»

Στην Συμφωνία των Πρεσπών η οποία έχει έρθει προς ψήφιση στην ελληνική βουλή, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σε σχέση με τη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ενάντια στην ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε απλά ότι «ο Κώστας Καραμανλής κινούνταν και αποφάσιζε πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Όσον αφορά δε τις αιτίες για τις οποίες η Νέα Δημοκρατία δεν κατέθεσε πρόταση μομφής, όπως φημολογούνταν το τελευταίο διάστηκα, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι «το ΚΚΕ εκδήλωσε φανερά την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη βουλή, άρα σύμφωνα με τη πρόταση δυσπιστίας την προηγούμενη που έχει ζητήσει η κυβέρνηση και τότε η αναλογία η ψήφος είχε πάει 151 έναντι 149, κινδυνεύαμε αντί να υπάρχουν 149 βουλευτές οι οποίοι καταψηφίζουν και δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, αυτοί οι 149 να γίνονταν 130-120 επειδή κάποια κόμματα θα αποχωρούσαν. Άρα θα ήταν ένα συνταγματικό εργαλείο το οποίο δεν θα απέδιδε αυτό για το οποίο εμείς θα το χρησιμοποιούσαμε».

Παράλληλα, κατηγόρησε τους βουλευτές οι οποίοι θα υπερψηφίσουν την Συμφωνία, τονίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε Έλληνες βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν αυτή τη επιζήμια και επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, μόνο και μόνο επειδή θα παραμείνουν στη θέση τους ως υπουργοί ή μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Αν είναι δυνατόν με τέτοια φθηνά ανταλλάγματα να έρχονται και να ψηφίζουν μια επιζήμια εθνική συμφωνία».

«Αυτό που ζούμε σήμερα δεν έχει περάσει άλλη κυβέρνηση με τέτοια φασιστική και απολυταρχική συμπεριφορά. Μια συμπεριφορά η οποία αυτός ο οποίος συμφωνεί μαζί της είναι δημοκρατικός και προοδευτικός και όποιος διαφωνεί μαζί της τους κατατάσσει στους ακραίους του εθνικιστές και τους πατριδοκάπηλους», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

«Το κεφάλαιο που αφορά την παράδοση άνευ όρων της Μακεδονίας εν καιρώ ειρήνης, θα είναι το πιο σκοτεινό στην μαύρη Βίβλο που γράφει ο κύριος Τσίπρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

Από την πλευρά του, κατήγγειλε ότι «οι Σκοπιανοί δεν τηρούν τις δεσμεύεις της συμφωνίας. Δεν έχει τεθεί σε ισχύ το τροποποιημένο Σύνταγμα της γείτονος».

«Εγώ θα πω σε αυτούς τους οποίους σκέφτονται και απεργάζονται τέτοια σχέδια αντεθνικά, να σταματήσουν. Είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να εκφράσουν με δημοκρατικό τρόπο τη γνώμη του την άποψή του τη θέλησή του», δήλωσε για τα συλλαλητήρια ο βουλευτής Τρικάλων.

Loading