Το… μπαλάκι στην κυβέρνηση Σαμαρά πετά η Κόλλια-Τσαρουχά για την ΕΥΑΘ

Στην κυβέρνηση Σαμαρά καταλογίζει την ευθύνη για το πρόβλημα με το νερό και την ΕΥΑΘ η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά κάλεσε σε σύσκεψη τη διοίκηση της ΕΥΑΘ τη Μεγάλη Τετάρτη (5/4), για να συζητήσουν τόσο τα πρόσφατα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, όσο και την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών αντίστοιχων καταστάσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η εταιρία για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης στην Αραβησσό και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν «ανέδειξαν επιπλέον μια σκληρή πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας, ότι η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από την ανεπάρκεια και την παλαιότητα των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης».

«Δεν μεταβιβάζω καμία ευθύνη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, αποδεικνύεται άμεσα η ευθύνη της κυβέρνησης Σαμαρά, που το 2014 κατήργησε το έργο για την ενίσχυση της υδροδότησης της πόλης μέσω νέου αγωγού από τον Αλιάκμονα, το οποίο επανέφερε και επικαιροποίησε η νέα διοίκηση», σημείωσε η υφυπουργός.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης κατατέθηκαν σειρά προτάσεων, σχεδίων και δράσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά οι ανεπάρκειες και οι αδυναμίες.

«Πυρά» της κ. Κόλλια-Τσαρουχά κατά όσων ζητούν ιδιωτικοποίηση

Επίσης, η υφυπουργός κατηγόρησε όσους, με αφορμή το πρόσφατο πρόβλημα της διακοπής στην υδροδότηση που αναστάτωσε τη Θεσσαλονίκη, θέτουν και πάλι ζήτημα ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.

«Οφείλω επίσης να βάλω ένα τέλος στην πονηρή προσπάθεια των ημερών, συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι να ανοίξουν εκ νέου το κεφάλαιο της παράδοσης του νερού στα χέρια ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων. Δηλώνω ότι είναι πάγια προσωπική μου θέση, όπως και της κυβέρνησης, το φυσικό αγαθό που λέγεται νερό να παραμείνει δικαίωμα όλων των πολιτών και υπό δημόσιο έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά για το ζήτημα η βουλευτής Σερρών.

Loading