Κωνσταντόπουλος: «Προεκλογικό τρικ η στοχοποίηση Λοβέρδου»

Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση καλύπτει την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή» διατύπωσε στην εκπομπή «Αριστερά και Δεξιά στα FM» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη και τον Θωμά Καλέση, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την υπόθεση Novartis, ο Δ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι «προσωπικά θα έλεγα ότι το σκάνδαλο Novartis υφίσταται γιατί όταν η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύθηκε από το 2004 μέχρι το 2009 από τα 2,2 δισ. στα 6,1 δισ. και η νοσηλευτική δαπάνη από 1,8 δισ.  στα 4 δισ. και με όλα όσα ακούστηκαν κατά καιρούς, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Τώρα στο ζήτημα των αποτελεσμάτων της Novartis νομίζω ότι όσον αφορά τον κύριο Λοβέρδο, εμάς η απόφαση μας εκπλήσσει. Θεωρούμε ότι στοχοποιείται ο κύριος Λοβέρδος και στοχοποιείται σε κάποια στιγμή που το ΚΙΝΑΛ, που το ΠΑΣΟΚ εν πάση περιπτώσει ανεβαίνει και πάλι, και δεν είναι τυχαίο, άρα μιλάμε για μια καθαρή στοχοποίηση και μια σκευωρία η οποία θα πέσει. Η αλήθεια θα λάμψει.

Μιας και γνωρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο όσοι λίγοι, μπορώ να πω ότι είναι όχι μόνο ικανός, αλλά και έντιμος, είναι ειλικρινής και πιστεύω ότι σαν άνθρωπος αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη τη στήριξη των φίλων του και όλοι οι φίλοι του είμαστε δίπλα του και όλοι οι φίλοι του πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα οποία λέγονται για τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι ένα μεγάλο ψέμα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η στοχοποίηση Λοβέρδου θεωρώ ότι είναι ένα προεκλογικό τρικ και πάλι, το οποίο θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει σχεδιάσει και είναι στον στρατηγικό του σχεδιασμό και είναι μέρος της τακτικής του. Ουσιαστικά πάει να χτυπήσει το ΚΙΝΑΛ κάτω από την μέση. Αυτό όπως και να έχει εμάς μας συσπειρώνει».

«Ποιον καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε πως «ζητήσαμε από τον κύριο Τσίπρα να γίνει η εξεταστική, να αναμοχλευθεί όλη η διαδικασία του 2004-2009, πως φτάσαμε δηλαδή στην χρεοκοπία και στην κρίση. Στην εξεταστική των πραγμάτων στην επιτροπή δεν συμπεριλήφθηκε το 2004-2009 η εποχή διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν μπήκε ποτέ στο τραπέζι να εξεταστεί και να αξιολογηθεί. Εμείς δεν ζητήσαμε μόνο όμως από το 2004, ζητήσαμε από τότε που μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίθηκε ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του. Γιατί αυτή η αφωνία; Γιατί αυτή η ομερτά; Ποιον καλύπτουν;»

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το σενάριο των μετεκλογικών συνεργασιών, ο Δ. Κωνσταντόπουλος ξεκαθάρισε πως «σε ότι αφορά τις συνεργασίες εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Εμείς θα έχουμε την τρίτη εντολή και μέσω ενός προγράμματος το οποίο ήδη έχουμε έτοιμο είναι το «Σχέδιο Ελλάδα» το οποίο προκρίνουμε στην ελληνική κοινωνία για να το αξιολογήσει και βάσει αυτού να μας ψηφίσει, και βάσει αυτού του προγράμματος θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι για την διακυβέρνηση της χώρας. Το σημαντικό είναι να πείσουμε την κοινωνία και ότι εμείς μπορούμε να εκφράσουμε την Κεντροαριστερά και εμείς είμαστε η Κεντροαριστερά. Άλλωστε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κύριος Τσίπρας δηλώνει αριστερός».

«Προσωπικά πιστεύω ότι πολύ εύκολα θα τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία, γιατί τους ενώνει η καραμανλική Δεξιά», σχολίασε ακόμα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Loading