Κουβέλης: «Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί»

Την πεποίθηση ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα σταματήσουν μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στη γειτονική χώρα εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος».

«Μπορεί να γίνουν και χειρότερα, μπορεί να υπάρξει και μια κυμαινόμενη ένταση» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι «οι μεγάλες ταχύτητες των μαχητικών αεροσκαφών αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχήματος και ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να θερμάνει συνολικά το Αιγαίο».

Πρόσθεσε δε, ότι «με ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρακτική της έντασης από την Τουρκία που έχει πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες με τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και έχει μαζέψει πλοία στα δικά της αγκυροβόλια προκειμένου να εξάρει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και να κινηθεί αξιοποιώντας έναν εθνικισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας».

“Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας”

Επίσης, σε ερώτηση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν» και πρόσθεσε ότι «το ίδιο δεν το ξέρουν Γερμανοί, Αμερικανοί και άλλων εθνικοτήτων που είναι κρατούμενοι».

Εξάλλου χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των Τούρκων, σημειώνοντας «το γεγονός ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι ταυτόχρονα και στρατιωτικοί των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ένα πρόσθετο στοιχείο που βαρύνει την Τουρκία».

Σ’ ότι αφορά τις διαβουλεύσεις που γίνονται για την ονομασία της πΓΔΜ, ο Φ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας την προσωπική του άποψη που αναφέρει ότι «τα πράγματα έχουν ωριμάσει, έχει τρέξει πάρα πολύ νερό εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα από τις ταλαντεύσεις στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν».

Loading