Κοτζιάς: “Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα”

“Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα” για την επίλυση του Σκοπιανού, υποστήριξε ο Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντησή του με τον Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα.

Ερωτηθείς αν το θέμα θα πρέπει να έχει κλείσει στο πρώτο μισό του 2018, ο υπουργός Εξωτερικός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την πλευρά της Ελλάδας.

“Το (περί χρονοδριαγράμματος) το είχαμε πει όχι σε σχέση με τρίτους παράγοντες, αλλά για να μην μπεδευτεί η διαδικασία συμφωνίας με την Αλβανία ή με την ΠΓΔΜ με τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2019”, εξήγησε ο κ. Κοτζιάς.

“Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο”

Ο κ. Κοτζιάς, πάντως, υποστήριξε ότι όσο νωρίτερα λυθεί το ζήτημα, “τόσο το καλύτερο”.

Όσον αφορά τα όσα συζήτησε με τον κ. Νίμιτς, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: “Είχαμε μία δημιουργική συνάντηση. Του εξήγησα την πρότασή μας για το σύμφωνο και τι, κατά τη γνώμη μου, μπορεί και πρέπει να εμπεριέχει. Του είπα τις σκέψεις μου, πού συμφωνούμε και πού έχουμε προβληματισμούς, αλλά του πρότεινα και εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους πάνω σε αυτούς. Νομίζω ότι καλή τη πίστει πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση”.

“Δική μας η πρόταση”

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η ελληνική πλευρά επεξεργάζεται το σύμφωνο που θα προτείνει στα Σκόπια. “Η άλλη πλευρά γνωρίζει για το σύμφωνο, αλλά το περιεχόμενό του το επεξεργαζόμαστε εμείς. Θα είναι δική μας πρόταση. Μπορεί να ζητήσει να το αλλάξει όλο ή να κάνει τροποποιήσεις. Είναι πρόταση για συζήτηση, διάλογο, για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις”, δήλωσε σχετικά.

Κοτζιάς: "Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα"

 

 

Loading