Κλείνουν εκκρεμότητες σαν να μην υπάρχει αύριο!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Έχει ήδη ξεκινήσει από το Μαξίμου μια προσπάθεια αποδόμησης των δημοσκοπήσεων, οι οποίες εξακολουθούν να είναι αρνητικές για το ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά στις περισσότερες από αυτές παραμένει σε διψήφια νούμερα, ενώ στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να πάρει την απόφασή του για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, με τις αρχές Οκτωβρίου να παραμένουν ο επιθυμητός στόχος για τον πρωθυπουργό, όπως άλλωστε το έκανε σαφές και στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Ωστόσο, κι ο ίδιος αντιλαμβάνεται ημέρα με την ημέρα, με αφορμή και την υπόθεση Πολάκη, πόσο δύσκολο είναι αυτό να επιτευχθεί με όρους που θα του επιτρέψουν αν όχι να νικήσει, τουλάχιστον να μην συντριβεί.

Άλλωστε και οι υπουργοί του κλείνουν εκκρεμότητες σαν οι εκλογές να έχουν προκηρυχθεί για τον επόμενο μήνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως προχωρούν μόνο τα νομοσχέδια που αφορούν τα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης που είχε ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο και τίποτα άλλο.

“Όλα κυλάνε βάσει βάσει σχεδίου”

Από την άλλη, προκειμένου να στηριχθεί η αισιοδοξία και των βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, που δεν βρίσκεται στα ύψη (sic), κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως τα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης που υλοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελούν μέρος του σχεδιασμού που είχε γίνει ήδη από το Σεπτέμβριο του 2015 και με δεδομένο τότε το τρίτο μνημόνιο.

Με λίγα λόγια, υποστηρίζουν πως όλα κυλάνε βάσει σχεδίου και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουν και την αποτυχία των δημοσκοπήσεων να προβλέψουν όλους τους εκλογικούς θριάμβους τους ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, εκτιμούν πως το κλίμα πόλωσης που καλλιεργεί κι ο Παύλος Πολάκης βοηθά στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, αφού η πόλωση και οι παροχές είναι τα δύο βασικά όπλα της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες, αν και παραδέχονται ότι είναι χαμηλότερος του αναμενόμενου ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων που έχουν “σαλπάρει” για ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

 

Loading