«Κλείδωσε» η πρώτη τετράδα στο Επικρατείας της ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη η πρώτη τετράδα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ έχει «κλειδώσει».

Η παρουσίαση όλων των προσώπων που θα συμμετέχουν σε αυτό, σε εκλόγιμες και μη θέσεις, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγο μετά τις 12.00, στους χώρους του ελληνικού κόσμου στη Συγγρού.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος (όπως διαβάσατε την περασμένη εβδομάδα στο Politik), θα τεθεί επικεφαλής, σύμφωνα και με όσα τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Στη δεύτερη θέση θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής του κόμματος Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ η τρίτη εκλόγιμη θέση ανήκει στον επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Τάκη Θεοδωρικάκο. Τέταρτος θα είναι ο συνταγματολόγος Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος είναι σύμβουλος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από εκεί και πέρα στην πέμπτη θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγεί στη Βουλή, θα βρίσκεται ο Βασίλης Ανδρικόπουλος (στέλεχος της Green Cola το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα για μια θέση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο), με έκτο τον Βασίλη Κορκίδη πρόεδρο του επιμελητηρίου Πειραιά. Στα υπόψη του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται επίσης και ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Προτεραιότητα ο εργαζόμενος

Στον ίδιο χώρο που θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταθέσει αναλυτικά και το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό θα δίνεται έμφαση στην οικονομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με παράλληλη θωράκιση και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς «Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα διευκολύνουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αλλά οι επιχειρήσεις οφείλουν να πληρώνουν τους φόρους και τις εισφορές που  τους αναλογούν και να προστατεύουν το περιβάλλον και κυρίως να είναι δίπλα στους εργαζόμενούς τους».

Συνεπώς, σύμφωνα με τους ίδιους, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη

– Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν.

– Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται.

– Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται.

– Και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται.

«Οραματιζόμαστε ένα ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή. Με μία κοινωνία κανόνων, όπου όλοι θα προοδεύουν χωρίς κανένας να μένει πίσω. Αναμένουμε, λοιπόν, και από  τις  επιχειρήσεις να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα «δημιουργικού πατριωτισμού». Αναμένουμε να επιστρέψουν στην Ελλάδα εταιρικές καταθέσεις, που σήμερα ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ σε τράπεζες εκτός συνόρων. Αναμένουμε, επίσης, την άψογη τήρηση κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να σταματήσουν τα μεμονωμένα, εξαιρετικά αρνητικά, παραδείγματα που, δυστυχώς, αμαυρώνουν συνολικά την εικόνα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις ξένες αγορές» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

 

Loading