ΚΚΕ: «Κυβέρνηση και ΕΥΑΘ να αποκαταστήσουν την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης»

«Να αποκαταστήσουν την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης» καλεί κυβέρνηση και ΕΥΑΘ το ΚΚΕ, με μια δηκτική ανακοίνωση που εξέδωσε για την «αφυδάτωση» της συμπρωτεύουσας εξαιτίας της βλάβης του αγωγού στην Αραβησσό.

Ο Περισσός καλεί το Μέγαρο Μαξίμου και την διοίκηση της ΕΥΑΘ να επαναφέρουν την κανονικότητα στην πόλη, επισημαίνοντας ότι οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και την τωρινή.

Μάλιστα κατηγορεί πως «η ιεράρχηση της χρηματοδότησης υποδομών με βασικό κριτήριο την “υποβοήθηση” της καπιταλιστικής κερδοφορίας μπορεί να δημιουργήσει περιοδικά προβλήματα στην κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών όπως η απρόσκοπτη τροφοδοσία με νερό».

Οι διακοπές υδροδότησης συνεχίζονται και η ΕΥΑΘ ανακοινώνει κερδοφορία…

Και συνεχίζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του για τη Θεσσαλονίκη: «Αποκαλύπτεται με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι η κρατική καπιταλιστική ιδιοκτησία με τη διατήρηση του 50% +1 των μετοχών στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, το λεγόμενο και “Υπερταμείο”, που ολοκληρώθηκε τον φετινό Γενάρη με το πολυνομοσχέδιο για την τρίτη «αξιολόγηση» και η λειτουργία της εταιρίας στη βάση του καπιταλιστικού κέρδους δε διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για πρόσβαση σε ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως δε διασφαλίζει και τα συμφέροντα των εργαζόμενων στην εταιρία.

Οι πανηγυρισμοί του υπουργείου και διοίκησης για το γεγονός ότι η ΕΥΑΘ καταγράφει και το 2017 κερδοφορία καταρρέουν μπροστά στις συνεχιζόμενες διακοπές υδροδότησης και δεν αφορούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής»,

 

Loading