Κικίλιας: «Σταλινικής έμπνευσης η υπόθεση Novartis»

«Σταλινικής στρατηγικής και έμπνευσης» χαρακτηρίζει ο Βασίλης Κικίλιας την υπόθεση Novartis  σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί στη συγκεκριμένη υπόθεση μια «σταλινική» στρατηγική, εμπνευσμένη από τις περίφημες δίκες της Μόσχας: «Πρώτα εξοντώνεις τους εσωκομματικούς σου εχθρούς και μετά λασπολογείς τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Ο κ. Κοτζιάς εξάλλου είχε δώσει το σύνθημα της σκευωρίας και της διάλυσης του κράτους δικαίου και με το “ας αποδείξουν την αθωότητά τους”. Είναι θέμα Δημοκρατίας, για αυτό μόνη λύση είναι οι εκλογές. Ακόμα και αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο λάσπης, η απάντηση της ΝΔ θα συνεχίσει να είναι μαζί με την κοινωνία. Εμείς θα ενώσουμε εκεί που ο κ. Τσίπρας και η παρέα του διχάζουν βαθιά».

«Δεν είναι υπό διαπραγμάτευση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Την προκλητικότητα της Τουρκίας την αποδίδει στην «ανεύθυνη» και «επικίνδυνη» στάση της κυβέρνησης, χρεώνοντας στον υπουργό Εξωτερικών πως ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση. Για το Αιγαίο επισημαίνει πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, προσθέτει πως τα Ίμια είναι ελληνικά και οτι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Έννοιες ασύμβατες ΣΥΡΙΖΑ και εμπιστοσύνη

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό επιτίθεται στους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά λέγοντας πως «ακόμα και αν η κυβέρνηση προσπαθήσει καταλήξει σε μια συμφωνία που θα παραχαράσσει την ιστορία μας, ο ελληνικός λαός θα το αποτρέψει». Τους καταλογίζει μάλιστα προσπάθεια διεμβολισμού της ΝΔ μέσω του μείζονος εθνικού θέματος. «Εμπιστοσύνη και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έννοιες ασύμβατες».

 

 

Loading