Κικίλιας: «Ακέφαλο το ΥΠΕΞ, ανύπαρκτη η εξωτερική πολιτική»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Αλβανία και την προσπάθεια «αρπαγής» περιουσιών Ελλήνων ομογενών με απόφαση του Έντι Ράμα.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ έκανε λόγο για προκλητική παρέμβαση σε θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα και τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς τής κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, θυμίζοντας πως ο τέως ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, έλεγε το καλοκαίρι ότι πριν φύγει για διακοπές θα κλείσει και το αλβανικό.

«Σήμερα, η κυβέρνηση κάνει διαβήματα, όμως το ΥΠΕΞ είναι ουσιαστικά ακέφαλο. Καθημερινά προκύπτουν θέματα στην περιοχή μας, η χώρα χρειάζεται έναν υπουργό αποκλειστικής απασχόλησης να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα, να πιέζει στους διεθνείς οργανισμούς και να ασκεί αποτελεσματική εξωτερική πολιτική. Ο κ. Τσίπρας δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με αυτό. Χωρίς υπουργό Εξωτερικών, η εξωτερική πολιτική μας είναι ανύπαρκτη. Και προφανώς, η κυβέρνησή του έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το παλικάρι που χάθηκε στους Βουλιαράτες και τον τρόπο που θα έπρεπε να αντιδράσει στη δολοφονία του. Ο πρωθυπουργός της χώρας τρέχει να μαζέψει τα σκάνδαλα του Μαξίμου και τις δημοσκοπικές διαφορές», δήλωσε στο Open ο κ. Κικίλιας.

Η μάχη στη Βουλή

Όσον αφορά τη χθεσινή μονομαχία στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκοψαν 21 φορές τις συντάξεις, μας χρέωσαν με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο – οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν για ζημιά της οικονομίας μας από 100 έως 200 δισ. ευρώ-, υπερφορολόγησαν τους πάντες, επέβαλαν 29 νέους φόρους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσίπρας, για πρώτη φορά χθες, παραδέχτηκε ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι προνομιακό πεδίο για εκείνον. «Τον ακούσαμε να μιλά για ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι τηλεμαχίες γίνονται την προεκλογική περίοδο, προφανώς και έχουμε μπει σε αυτή, ας μας πει και την ημερομηνία των εκλογών και να σταματήσει να παίζει» ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για άγρια υπερφορολόγηση, διάλυση της μεσαίας τάξης, προσθέτοντας ότι σε αυτά έρχεται να προστεθεί μια υπέρμετρη λυσσαλέα φορολόγηση και των φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων.

Loading