Κατσίκης:«Δεν γνωρίζω αν θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών»

Για «επιτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας» ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Ερωτηθείς σε σχέση με τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους, ο κ. Κατσίκης, χαρακτήρισε ως «αρχική επιτυχία» τα μέτρα που προβλέπονται, ενώ πέραν της μη περικοπής των συντάξεων, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση (σσ μέσω του παρόντος προϋπολογισμού) κατάφερε την συνύπαρξη μέτρων και αντιμέτρων, μέσω μιας κοινής συνισταμένης επιτυχίας κυβερνητικής πολιτικής».

Παράλληλα, απαρίθμησε ορισμένα μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας, όπως η μείωση των εισφορών του ΕΝΦΙΑ, το επίδομα ενοικίου σε ορισμένα νοικοκυριά, καθώς και οι επιδοτήσεις που αναμένεται να δοθούν στις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζόμενων κάτω των 24 ετών.

Ερωτηθείς για τη στάση του σχετικά με το ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα, και εκφράζεται με την μορφή των καταλήψεων στα σχολεία, με αίτημα την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Κατσίκης, δήλωσε ότι «κακώς δόθηκαν πολιτικά κίνητρα και από τις δύο πλευρές», ενώ από την πλευρά του, τάχθηκε κατά των καταλήψεων.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «συνήθη» την τακτική των καταλήψεων σχολείων, από την πλευρά των μαθητών, ενώ τόνισε ότι «η μόνη διαφορά σε σχέση με άλλες χρονιές είναι η γενεσιουργός αιτία τους».

«Δεν γνωρίζω αν θα περάσει η κυβέρνηση τη συμφωνία των Πρεσπών»

Στο ζήτημα που αφορά την ονοματολογική συμφωνία για την πΓΔΜ, ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το εάν η κυβέρνηση θα περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή. Ωστόσο ξεκαθαρίζοντας τη στάση του κόμματος στο συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι το σύνολο των ΑΝΕΛ, θα απέχουν.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με ορισμένους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν από την «κόκκινη γραμμή» του κόμματος για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κατσίκης, δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ προτίθενται να αποσυρθούν από το κυβερνητικό σχήμα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου της συμφωνίας από την ελληνική βουλή, με αποτέλεσμα ο μεγάλος κυβερνητικός εταίρος να χάσει τη δεδηλωμένη.

Ωστόσο από την πλευρά του, δήλωσε αναρμόδιος για το γεγονός ότι ενώ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» των ΑΝΕΛ, το ζήτημα του ονοματολογικού της γείτονος, στους κόλπους του κόμματος εντάσσονται φωνές, υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Loading