Κανένα τηλεφώνημα του Τσίπρα σε Ερντογάν

Δε θα υπάρχει τηλεφώνημα Τσίπρα στον Ερντογάν για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Αυτό αποφασίστηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό θέμα συζήτησης τα ελληνοτουρκικά.

«Δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο», εξηγούν κυβερνητικές πηγές και αναφέρουν ότι «η υπόθεση είναι υπό στενή παρακολούθηση».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, προς το παρόν τουλάχιστον, δε θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να μην ανέβουν περισσότερο οι τόνοι.

Στη φάση αυτή, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κλιμακώσει τις διπλωματικές και πολιτικές πιέσεις, επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας, πάντως, ότι είναι σε εξέλιξη μια σειρά από επαφές σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο πλευρές, και όχι μόνο.

Όπως εξηγούν, η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει ήδη ενημερώσει την ΕΕ μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και η ΕΕ ζήτησε άμεση επίλυση του ζητήματος και επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών.

Τα υπόλοιπα ζητήματα

Εκτός από το… μη τηλεφώνημα Τσίπρα και τα ελληνοτουρκικά, στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο συζητήθηκαν, επίσης, η οικονομία, η πορεία της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης, με τους κυβερνητικούς κύκλους να υποστηρίζουν πως «βρισκόμαστε σε ένα καλό αναπτυξιακό momentum, για μια καλή διαδρομή εξόδου».

Loading