Κανένας συριζαίος της Καισαριανής δεν θυμάται τον Πετσίτη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Μπορεί στο Μαξίμου να επιχειρούν να βάλουν στο αρχείο την υπόθεση Πετσίτη, ωστόσο υπάρχουν βουλευτές- ακόμα και υπουργοί- που επιθυμούν περισσότερες εξηγήσεις από τον ίδιο τον Νίκο Παππά για το ρόλο του παιδικού του φίλου Μανώλη Πετσίτη- συμμαθητές στο δημοτικό, αλλά όχι και στο γυμνάσιο και στο λύκειο-, ο οποίος τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται στα ύψη.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον κ. Πετσίτη από τα χρόνια της Καισαριανής τον αποκαλούν έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στα μαθητικά του χρόνια- “ένα παιδί της γαλαρίας” όπως λένε χαρακτηριστικά.

Ακόμα περισσότερο εντυπωσιάζει το ότι κανένας από την τοπική οργάνωση Καισαριανής του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να θυμάται τον πάλαι ποτέ οδηγό του κ. Παππά, τουλάχιστον όχι τα χρόνια που το σημερινό κυβερνών κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση!

Περιμένουν ουσιαστικές εξηγήσεις

Τα τοπικά στελέχη υποστηρίζουν πως από την εποχή που το κόμμα έγινε αξιωματική αντιπολίτευση εγγράφηκαν στην οργάνωση πολλοί που δεν είχαν προηγούμενη ενεργή σχέση προκειμένου να ψηφίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα στις διάφορες εκλογικές διαδικασίες και, βεβαίως, να πάρουν “χαρτάκι προτεραιότητας” για τη νομή της εξουσίας.

Για όλα αυτά κι άλλα πολλά, ακόμα και στο ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν ουσιαστικές εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει αναλάβει προκαταβολικά στην περίπτωση απόδειξης σκανδάλου την πολιτική ευθύνη για τα πεπραγμένα του φίλου του κ. Παππά, στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” την Παρασκευή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΠΑ.

Loading