Καμίνης: «Ιστορικό λάθος όποιος δώσει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση»

Κατηγορηματικός ήταν ο Γιώργος Καμίνης απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση έχει διαγράψει τον κύκλο της και όποιος της δώσει χείρα βοηθείας θα διαπράξει ένα ιστορικό λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά επί του θέματος ο δήμαρχος Αθηναίων σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η κυβέρνηση προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις υποβαθμίζοντας του θεσμούς, παρεμβαίνοντας στη δικαιοσύνη και παραγκωνίζοντας τις ανεξάρτητες Αρχές» πρόσθεσε και επισήμανε την ευθύνη της προοδευτικής παράταξης και του Κινήματος Αλλαγής είναι να εγγυηθεί τη δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα.

Σε ερώτηση για διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται ήδη στο εσωτερικό του Κινήματος τόνισε ότι «αυτό είναι απαραίτητο επειδή μαθαίνουμε και από τις απόψεις των άλλων» ενώ πρόσθεσε ότι «το Κίνημα πρέπει να έχει μια φωνή και ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή. Θα παλέψω κι εγώ γι’ αυτό».

“Για την δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος”

Επίσης υπογράμμισε ότι «ο κόσμος έχει ένστικτό και δεν πρέπει να μείνει με την εντύπωση ότι ο καθένας θέλει περισσότερο να προφυλάξει το μαγαζάκι του από το να πάμε γενναία και με αμοιβαίες υποχωρήσεις στη δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος».

Τέλος αναφορικά με τις διαδικασίες του συνεδρίου που ξεκινά σήμερα ο Γ. Καμίνης είπε ότι «εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό από ένα κανονικό συνέδριο. Για την ακρίβεια, για να μπορούμε να μιλάμε ανταποκρινόμενοι στην πραγματικότητα της κατάστασης αναφερόμαστε σε μια ιδρυτική συνδιάσκεψη παρά σε ένα πραγματικό συνέδριο, όπου αρχικά πάμε για να γνωριστούμε. Πραγματικό συνέδριο θα ακολουθήσει αφού πρώτα επέλθει η πολιτική όσμωση μεταξύ των ανθρώπων και των ιδεών τους».

Loading