Κάθειρξη 15 ετών σε πρώην υφυπ. του ΠΑΣΟΚ για τοκογλυφία

Κάθειρξη 15 ετών για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο.

Πάρα την υψηλή ποινή όμως το δικαστήριο( πρωτου βαθμού) αποφάσισε κατά πλειοψηφία 2-1 να του χορηγήσει αναστολή στην έφεση, ενώ παράλληλα του απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα.

Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και τους 3 συγκατηγορούμενους το Γ.Ανθοπουλου, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή των 15 ετών επίσης με αναστολή μέχρι το εφετείο.

Παράλληλα εκτός από την κάθειρξη διατάχθηκε η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ ευρώ για τον Γιάννη Ανθόπουλο συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του σ και 5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.Επιπλέον στους καταδικασθέντες επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρώ στον κάθε ένα.

Η ιστορία

Όλα ήρθαν στο φως όταν η καπνέμπορος Οδέττη Πετρίδη, κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο δανεισμό μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η καταγγέλλουσα ο πρώην υπουργός εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Loading