Ιγγλέζη: “Η καλύτερη δυνατή η Συμφωνία των Πρεσπών”

Στα θέματα που αφορούν την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη.

«Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η καλύτερη δυνατή για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που υπήρχε χρόνια για τη χώρα μας, παίρνοντας και κάποια πράγματα. Λένε ότι ξεπουλήσαμε τη Μακεδονία. Ποια Μακεδονία; Αυτή που την λέγαν όλες οι χώρες Μακεδονία σκέτο, και εμείς της βάλαμε ένα Βόρεια μπροστά; Το ότι καταφέραμε να κατεβάσουν όλα τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Που αναγκάστηκαν να πουν ότι δεν τους ανήκει όλη η ιστορία, και ότι αναγκάστηκαν να πουν ότι αυτή η ιστορία ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα;», δήλωσε η Κ. Ιγγλέζη σε σχέση με τους ισχυρισμούς κατά της κυβέρνησης για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Προφανώς ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί, δεν ξέρει τι λέει αυτή η συμφωνία, έχω ακούσει σημεία και τέρατα. Έχω ακούσει ότι δε θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε εμείς το όνομα Μακεδονία. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Εμείς είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το όνομα Μακεδονία ως έχει. Σκέτο Μακεδονία!», τόνισε στην συνέχεια η βουλευτής Χαλκιδικής.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τις αναφορές του πρωθυπουργού της γείτονος, Ζόραν Ζαεφ, κατά τις οποίες αποκαλούσε την πΓΔΜ ως «Μακεδονία», η Κ. Ιγγλέζη, τόνισε ότι «από την στιγμή που θα ψηφιστεί η ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ, από εκείνη τη στιγμή και μετά θα τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία. Μέχρι τότε έχει τυπικά τη δυνατότητα να την αποκαλεί σκέτο Μακεδονία. Από εκεί και πέρα δεν έχει καμία τέτοια δυνατότητα».

Παράλληλα, συμφώνησε με την άποψη του Βούτση ότι είναι αλυτρωτικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι ‘η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική’.

«Το ότι υπάρχουν τρεις Μακεδονίες, νομίζω ότι αυτό, είναι γεγονός. Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι στην Ελλάδα, ένα κομμάτι στη Βουλγαρία και αυτό το κομμάτι, το τρίτο, είναι αυτό που ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Μια μέρα που πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 150 ευρώ. Μια αύξηση του μισθού κατά 11%. Νομίζω ότι σήμερα αυτό είναι το θέμα της ημέρας. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την οριστική έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια. Σηματοδοτεί μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για τον εργαζόμενο, για τον λαό, για τους αδύναμους. Γι’ αυτούς που επλήγησαν πάρα πολύ από την κρίση. Είναι η πρώτη αύξηση μισθού εδώ και 10 χρόνια», τόνισε ως προς τα θέματα που αφορούν την κατάσταση της οικονομίας.

Όσον αφορά δε το ερώτημα το οποίο τίθεται, για το εάν θα μπορούσε η ελληνική αγορά να αντέξει ένα τέτοιο μέτρο, η Κ. Ιγγλέζη υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ήταν πάρα πολύ χαμηλός ο μισθός ο οποίος υπήρχε. Και σήμερα είναι χαμηλός ο μισθός, δε μπορώ να πω δηλαδή ότι τα 650 ευρώ είναι ένας μισθός αμάν που δεν μπορούνε να τον πληρώσουν οι εργοδότες. Νομίζω ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον μισθό. Και νομίζω ότι θα βοηθήσει και στην τόνωση της αγοράς».

Loading