Θυσιάζει και φίλους χρόνων για να επιβιώσει!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ξεκινά εν μέσω μπάνιων του λαού η προσπάθεια του Μαξίμου για αλλαγή ατζέντας μετά από το καταστροφικό τελευταίο 15ήμερο και για την κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σαββατιάτικη δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επιχείρησε- μάλλον χωρίς επιτυχία- να μετακυλήσει τη συζήτηση από τους νεκρούς στην Ανατολική Αττική και τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις δηλώσεις Μοσκοβισί για τη “συνωμοσία” ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 για να προκαλέσουν την “αριστερή παρένθεση”.

Όπως κι αν έχει, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως η οικονομία αποτελεί το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης και σε αυτό θα ποντάρει με αφορμή και την έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου.

Γι’ αυτό κι όλο και μεγαλώνει το πακέτο παροχών που θα εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, οι φοροελαφρύνσεις θα αγγίξουν, αν δεν ξεπεράσουν, το ένα δισ. ευρώ ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο ώστε να ανακοινωθεί όσο το δυνατό νωρίτερα το υπερπλεόνασμα που θα μοιραστεί φέτος.

Σαν να ξεκινά τώρα η θητεία

Την ίδια ώρα, αυξάνονται και οι φήμες για τον ανασχηματισμό ο οποίος μοιάζει πλέον αναπόφευκτο να πραγματοποιηθεί πριν ανεβεί ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Κι αυτό μολονότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν άλλος.

Ακούγονται πολλά ονόματα να φεύγουν ή να μπαίνουν στην κυβέρνηση, αλλά ένα είναι βέβαιο:

ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να προχωρήσει σε αλλαγές ισορροπιών ή απλώς αντικατάστασης προσώπων που δεν τον έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο.

Γνωρίζει ότι παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για την πολιτική του επιβίωση και γι’ αυτό θα επιλέξει, εφόσον βεβαίως και τα ίδια το επιθυμούν, πρόσωπα που θα δώσουν στην κυβέρνησή του αέρα φρεσκάδας, σαν να ξεκινά δηλαδή τώρα την θητεία της κι όχι πριν τέσσερα χρόνια.

Σε αυτό το μήκος κύματος ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται διατεθειμένος να θυσιάσει ακόμα και στενούς συνεργάτες και φίλους χρόνων προκειμένου να περάσει το κατάλληλο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία.

Loading