Θεόδωρος Καράογλου: «Όχι άλλα ψέματα, κ. Τσίπρα»

Να αφήσει στην άκρη τις «μεγαλόστομες υποσχέσεις» και να προχωρήσει στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις, ώστε η ελληνική οικονομία «να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης», κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Θεόδωρος Καράογλου.

«Όχι άλλα ψέματα κ. Τσίπρα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Δυο ρεπόρτερ», στο Κανάλι Ένα του Πειραιά.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η περίφημη έξοδος από το 3ο μνημόνιο δεν είναι «καθαρή», διότι «η ελληνική οικονομία δεν έχει εξυγιανθεί και άρα δεν έχει τη δυνατότητα να βγει στις αγορές».

Παραθέτοντας τους πέντε λόγους που η ελληνική «οικονομική Οδύσσεια» θα αργήσει να βρει την… Ιθάκη της, ο κ. Καράογλου, υπενθύμισε πως:

  • Πρώτον, η επιτροπεία της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς θα είναι ακόμα πιο σκληρή από ότι σήμερα καθώς ειδικά κλιμάκια θα την ελέγχουν κάθε τρεις μήνες,
  • Δεύτερον, με την υπογραφή 153 βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις όπως η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060,
  • Τρίτον από 1ης Ιανουαρίου 2019 θα μειωθούν οι συντάξεις,
  • Τέταρτον από 1ης Ιανουαρίου 2020 θα μειωθεί το αφορολόγητο και
  • Πέμπτον γιατί με απόφαση της κυβέρνησης αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Για «άτυπο 4ο μνημόνιο» έκανε λόγο ο κ. Καράογλου

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον βασικό πυρήνα του 4ου  -άτυπου- μνημονίου που εγκρίθηκε από τη Βουλή με τις ψήφους της συγκυβέρνησης» πρόσθεσε ο Θεόδωρος Καράογλου, χαρακτηρίζοντας «αναιμική» την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας συγκριτικά με όσα ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αποκαταστήσουμε την τραυματισμένη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικού», ανέφερε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι γι’ αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει:

  • Σταθερό φορολογικό πλαίσιο με χαμηλούς συντελεστές,
  • Αναπτυξιακό νόμο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες εγχώριων και ξένων επενδυτών
  • Μείωση της γραφειοκρατίας.

«Η δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος, εντός του οποίου οι εργαζόμενοι θα είναι βασικοί συντελεστές παραγωγής, θα επιτρέψει να κινηθεί επιτέλους ο τροχός της ελληνικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Loading