Θεοδωράκης: «Γελοίο να διαφοροποιείται ο υπουργός Άμυνας»

Αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Σταύρος Θεοδωράκης, καθώς ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την έξοδό του, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι η παράταξή του έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την καθυστερημένη ενημέρωση των κομμάτων, πρότεινε τη χρήση σύνθετης ονομασίας στη σλαβική διάλεκτο, ενώ έριξε τα «βέλη» του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

«Εδώ που φτάσαμε, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι κερδίζουμε από μια λύση που να αντιμετωπίζει τον αλυτρωτισμό», δήλωσε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης. Παράλληλα, επέκρινε τον πρωθυπουργό για την καθυστερημένη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας φέρνει πολύ αργά αυτή τη συζήτηση».

«Σύνθετη ονομασία στη σλαβική διάλεκτο»

Όσον αφορά τη λύση που προτείνει ο ίδιος και το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως πρέπει «να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία, που θα είναι μία λέξη, αμετάφραστη, στη σλαβική διάλεκτο έναντι όλων, η οποία θα είναι πολύ καλύτερη από τη Βόρεια και Άνω Μακεδονία».

Τόνισε, ωστόσο, ότι κύριο ζήτημα παραμένουν οι διατάξεις του συντάγματος της γειτονικής χώρας.

«Γελοίο να διαφοροποιείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας»

Ο κ. Θεοδωράκης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατηγορώντας την για τη μη σταθερή γραμμή στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Είναι επικίνδυνο να υπάρχουν διαφορετικές γραμμές στην κυβέρνηση», δήλωσε σχετικά και χαρακτήρισε «γελοίο και επικίνδυνο» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να διαφοροποιείται, «διότι δίνει αφορμή για διάφορες ακραίες διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «το Ποτάμι είναι ενάντια σε όλα αυτά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading