Η προκλητικότητα της Τουρκίας στο «κάδρο» της συνάντησης Μητσοτάκη-Rivlin

Τις ανησυχίες του για την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο του Ισραήλ, Reuven Rivlin.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Ισραηλινός πρόεδρος συναντήθηκαν νωρίτερα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα γεωπολιτικά δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η προσήλωση στο στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση τους σε όλα τα επίπεδα.

Έμφαση στην περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη

Μητσοτάκης και Rivlin εστίασαν επίσης στον τρόπο ανάπτυξης των τομέων της ενέργειας, του τουρισμού και της υψηλής τεχνολογίας, ενώ υπογραμμίστηκε η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη.

Η προκλητικότητα της Τουρκίας

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε της ανησυχίες της Νέας Δημοκρατίας για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο, θέτοντας παράλληλα στο τραπέζι της συζήτησης μια σειρά από περιφερειακά ζητήματα όπως το συριακό, το παλαιστινιακό και η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

 

Loading