Η Κουντουρά για δήμαρχος Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, προορίζει το Μαξίμου για υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πληροφορείται το Politik.

Το ρόλο της ”προξενήτρας” ανάλαβε η περιφερειάρχις Αττικής, Ρένα Δούρου, με τη συνδρομή του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη.

Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες κι αποτελούν μέρος του ντιλ ώστε η κυρία Κουντουρά να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όταν ο Αλέξης Τσίπρας τη ζητήσει από τη Βουλή.

Δεν θα είναι, άλλωστε, η μοναδική από τους ΑΝΕΛ που θα υπερψηφίσει αφού σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται κι ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κι ο Κώστας Ζουράρις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει θέμα, όπως έχει κυκλοφορήσει, ένταξης της κυρίας Κουντουρά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, σαν μάννα εξ ουρανού ήρθε για το Μαξίμου η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, επιτρέποντάς τους να σύρουν τη δημόσια συζήτηση μακριά από τον Νίκο Κοτζιά, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα “καμώματα” Καμμένου.

Σε αυτό το πλαίσιο διαψεύδουν μετά βδελυγμίας υπονοούμενα πως οι εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ συνδέονται με τη δήλωση Πολάκη πως “πρέπει να στείλουμε κάποιους στη φυλακή για να ξαναεκλεγούμε”, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη εδώ και πολύ καιρό.

Σε σχέση, εξάλλου, με την κληρονομιά Κοτζιά, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φάνηκε κι από την πρώτη του παρουσία στο ΥΠΕΞ, θα επιχειρήσει να φανεί πιο συνεννοήσιμος με την αντιπολίτευση, αρχής γενομένης από το διάλογο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Το Μαξίμου, πάντως, δεν είναι διατεθειμένο να απαντήσει στην καταγγελία Κοτζιά πως ο Πάνος Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας ανάφερε πως ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να δωροδοκεί βουλευτές στην ΠΓΔΜ.

Γενικότερα δεν σκοπεύουν να σχολιάζουν από εδώ και πέρα τις κινήσεις του.

Αντιθέτως, θα δώσουν έμφαση στην αποφυγή της μείωσης των συντάξεων, αφήνοντας να διαρρεύσει πως βρίσκονται στο στάδιο της συνεννόησης με την Κομισιόν για την κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου προκειμένου να αντικρούσουν και τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, ο οποίος ήταν λιγότερο αισιόδοξος (sic).

“Ντίλερ ιδιωτικών πανεπιστημίων ο Κυριάκος”

Όσον αφορά την κατάσταση στα πανεπιστήμια, κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν πως και τώρα έχει τη δυνατότητα η Αστυνομία να δρα αυτεπαγγέλτως, ενώ σημειώνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί όλο και περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα ως ντίλερ εκείνων που θέλουν να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση, πάντως, δεν είναι διατεθειμένη να ανοίξει τέτοιο ζήτημα στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, εστιάζοντας στην αλλαγή της διαδικασίας ποινικής δίωξης υπουργών, το οποίο είναι ένα θέμα στο οποίο έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας του λαού.

Όπως κι αν έχει, οι ίδιες πηγές εκτιμούν με νόημα πως η αμέσως επόμενη χρονική περίοδος θα είναι πολύ παραγωγική κι ελπιδοφόρα για το μέλλον αυτής της κυβέρνησης.

Loading