Η ζωή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την κατάθεση αίτησης ασύλου από τις ελληνικές αρχές.

Στο ίδιο δημοσιεύματα βέβαια εκφράζονται και οι ανησυχίες της ελληνικής πλευράς κυρίως για τις απειλές που εκτοξεύονται από ανώτατα στελέχη της γειτονικής χώρας, περί απόπειρας εύρεσης τους.

Βέβαια ο μεγάλος φόβος των ελληνικών αρχών – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα» δεν αφορά την απαγωγή και το…πακετάρισμα όπως τόνισαν αξιωματούχοι από την Τουρκία, αλλά «το ενδεχόμενο να προσπαθήσει κάποιος να τους σκοτώσει».

Να σημειωθεί ότι οι οκτώ Τούρκοι φέρονται να διαμένουν πλέον σε στρατόπεδο της ηπειρωτικής χώρας υπό αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση 24ωρου, ενώ το σχέδιο φύλαξης αναπροσαρμόζεται συνεχώς βάσει των νέων πληροφοριών. Ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής, αλλά και άνδρες των ΜΑΤ έχουν αναλάβει την προστασία των οκτώ, ενώ υπάρχει και ηλεκτρονικό πέπλο προστασίας που καταγράφει οποιαδήποτε περίεργη κίνηση.

Με διάβασμα, τηλεόραση και εκμάθηση ελληνικών

Επίσης το δημοσίευμα αναφέρει πως αν και οι οκτώ Τούρκοι φυλάσσονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έχουν κάποιους είδους ιδιωτικότητα. Συγκεκριμένα, στον ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους χώρο στο στρατόπεδο, έχει παραχωρηθεί στον καθένα ένα δωμάτιο, ενώ μοιράζονται μαζί το σαλόνι και την κουζίνα.

Τέλος, ο ελεύθερος χρόνος τους περνά με…μπόλικο διάβασμα, με τηλεόραση με εκμάθηση ελληνικών ενώ ένας από αυτούς ξέρει να παίζει μπουζούκι!

Loading