Η Βουλή αποχαιρετά τον Βίκτωρα Μελά

Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Βίκτωρα Μελά εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης, κάνοντας λόγο για «αγωνιστή επιστήμονα που διακρίθηκε για τη μεγάλη διαχρονική ανθρωπιστική προσφορά του».

Η δήλωση του κ. Βούτση για τον Βίκτωρα Μελά:

«Αποχαιρετούμε με συγκίνηση μια εξέχουσα μορφή της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας μας, τον Βίκτωρα Μελά, έναν αγωνιστή επιστήμονα που διακρίθηκε για τη μεγάλη διαχρονική ανθρωπιστική προσφορά του. Στους οικείους του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».

Η Βουλή αποχαιρετά τον Βίκτωρα Μελά

Η πλούσια δράση του Βίκτωρα Μελά

Ο Βίκτωρ Μελάς «έφυγε» πλήρης ημερών στις 21 Μαρτίου. Είχε γεννηθεί το 1924 στην Αθήνα και ήταν απόγονος των γνωστών οικογενειών Μελά και Κυριεζή.

Εργάστηκε ως δικηγόρος από το 1948 έως το 1998, ενώ είχε πλούσια επιστημονική δραστηριότητα, συμμετέχοντες σε διεθνή συνέδρια και ενώσεις, καθώς και συγγράφοντας μελέτες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Υπήρξε στενός φίλος του Κάρολου Κουν και είχε αναλάβει τη διοικητική υποστήριξη του Θεάτρου Τέχνης από το 1968 έως το 1998.

Από το 1992 μέχρι το 2013 διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας. Από το 1981 έως το 2014, ως πρόεδρος του Ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελά, συντόνισε τη δημιουργία 23 νέων νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια.

Loading