Η Αθήνα συζητά και το «Upper Macedonia»

Ακόμα και το «Upper Macedonia» εμφανίζεται να συζητά η Αθήνα για την ονομασία των Σκοπίων σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγο η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Κοτζιάς έκανε ένα βήμα όσον αφορά το αμετάφραστο και ενιαίο «GornaMakedonija» και δέχεται να συζητήσει το μεταφρασμένο «Upper Macedonia» που στα ελληνικά σημαίνει «Άνω Μακεδονία».

Για να ολοκληρώσει την υποχώρηση, ο Έλληνας υπουργός Έξωτερικών έχει ζητήσει ως αντάλλαγμα η πρόταση αυτή να είναι erga omnes, δηλαδή μια έναντι όλων των χρήσεων και να συνοδεύεται από αλλαγές στο αλυτρωτικό σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Όχι των Σκοπίων στην αλλαγή του Συντάγματος τους

Μάλιστα η Αθήνα, μέσω του κ. Κοτζιά, φέρεται να συνέδεσε το Upper Macedonia με το άρθρο 49 στο Σύνταγμα των Σκοπίων, που είναι και το πιο σημαντικό, εξέλιξη ωστόσο που δεν βρίσκει σύμφωνη επί του παρόντος την κυβέρνηση Ζάεφ.

Όπως και να έχει οι δυο πλευρές θα καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά το Πάσχα, όταν και θα υπάρχει νέος γύρος συναντήσεων τόσο σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών (Κοτζιά-Ντιμιτρόφ), όσο και πρωθυπουργών (Τσίπρας-Ζάεφ).

Loading