Ηχηρές αποστάσεις Πιτσιόρλα για Novartis

Ηχηρή ήταν η διαφοροποίηση του υφυπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα, από την κυβερνητική γραμμή για την υπόθεση Novartis, στο χθεσινό δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Την πρώτη «βόμβα» για την κυβέρνηση την έριξε όταν ισχυρίστηκε ότι η δικογραφία για τη Novartis δεν έπρεπε να έχει έρθει στη Βουλή επειδή δεν προετοιμάστηκε επαρκώς δικαστικά. «Χωρίς επαρκή προετοιμασία δικαστική, η Βουλή έρχεται αντιμέτωπη με κρίσιμα ζητήματα. Στη Βουλή ήρθε ένας φάκελος, που διαβάζοντάς τον κάποιος, δεν μπορεί να σχηματίσει εικόνα. Δεν έπρεπε να έρθει στη Βουλή τέτοιος φάκελος» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.

Η δεύτερη ήρθε όταν υποστήριξε ότι κακώς η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέλος των μνημονίων τον προσεχή Αύγουστο, διότι πολύ απλά δεν επιτρέπεται να πιστεύουμε ότι έχουμε ξεμπερδέψει από αυτά. «Δεν πρέπει να θεωρούμε από τώρα πως έχουμε ξεμπλέξει με τα μνημόνια», γιατί «ό,τι για εμάς είναι στόχος, για τους δανειστές είναι φόβος ότι αν η Ελλάδα τελειώσει το πρόγραμμα και βγει μόνη της στις αγορές, τότε θα επανέλθει στις συνήθειες του παρελθόντος και στις πρακτικές που την οδήγησαν στην κρίση κι επομένως θα παραμείνει παράγοντας αστάθειας για την ευρωζώνη και την Ευρώπη ολόκληρη» δήλωσε σχετικά.

Με λίγα λόγια υποστήριξε ότι η περίφημη «καθαρή» έξοδος της Κυβέρνησης από τα μνημόνια δεν είναι τίποτα περισσότερο από fake news.

Νηφαλιότητα στο Σκοπιανό

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό επισήμανε πως: «Θα πρέπει να χειριστούμε όλα τα ζητήματα με τους γείτονές μας και την εξωτερική πολιτική με νηφαλιότητα και με γνώμονα τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα χώρας, με πραγματισμό να εξασφαλίσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συμμαχίες στα δίκαια αιτήματα που θα έχουμε αν προκύψουν εντάσεις. Όλα αυτά απαιτούν ένα κλίμα εσωτερικό πολύ καλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα. Όλοι προφανώς θέλουμε να υπάρχει κλίμα σύμπνοιας στην πολιτική σκηνή της χώρας».

Μετρημένη η στάση μας στο Αιγαίο

Τέλος, για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση στο Αιγαίο έκανε λόγο για την ανάγκη να μην ακολουθεί η Αθήνα τόσο υποχωρητική πολιτική αλλά μετρημένη, «με στόχο να αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και να έχουμε παράλληλα τη δυνατότητα καλών σχέσεων και ισχυρών συμμαχιών».

Loading