Ζουράρις: «Κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς»

Την αντίθεσή του στην Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θοδωρή Παπαδόπουλο, ο εκλεγμένος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζουράρις.

Σχολιάζοντας την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, ο κ. Ζουράρις, χαρακτήρισε ως «κλοπή» του ονόματος «Μακεδονία», από τους Σκοπιανούς.

«Εμάς ως Μακεδόνες μας ακρωτηριάζει, μας σακατεύει. Διότι επί 3.000 χρόνια είμαστε εμείς οι μόνοι επίσημοι κτήτορες, ιδιοκτήτες, οι μόνοι Μακεδόνες. Ξαφνικά επειδή το σκοπιανό κράτος, θα έχει μια κρατική διεθνή υπόσταση, έστω ως Βόρεια Μακεδονία, εμείς πια, θα είμαστε μείον Μακεδόνες, δηλαδή λιγότερο Μακεδόνες, διότι δεν θα έχουμε κρατική υπόσταση, δε θα έχουμε κρατική κυριαρχία. Και επιπλέον, η Ανθρωπολογία, και ήδη από τον Θουκυδίδη, ξέρει, το όνομα· το είμαι δηλαδή και το όνομα· είναι συμφυές. Το όνομα είναι τμήμα της ακεραιότητας του προσώπου», τόνισε ο κ. Ζουράρις, αναφερόμενος στην κύρια αιτία για την οποία διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά του, τάχθηκε υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «σε σχέση με τις προηγούμενες συμφωνίες, όπως η ενδιάμεση συμφωνία κλπ, αυτή είναι κάπως καλύτερη. Αναγκάζονται οι κλέφτες Σκοπιανοί να μας επιστρέψουν κάποια από τα κλοπιμαία. Αυτό μπορεί να το δει κάποιος μόνο έτσι, όταν ξεχάσει το αρχικό και το κεντρικό. Ποιο είναι το κεντρικό; Η κλοπή».

Για την ψήφο εμπιστοσύνης

Όσον αφορά την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία υπερψήφισε, ο κ. Ζουράρις δήλωσε πως «ούτως ή άλλως η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να πέσει», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση» να μην υπερψηφίσει «τα μεγάλα τέσσερα φιλολαϊκά νομοσχέδια που είχε πει η παρούσα κυβέρνηση και τα οποία επανέλαβε ο πρωθυπουργός, όπως οι 120 δόσεις, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η εξασφάλιση της πρώτης κατοικίας και το εκκλησιαστικό».

Loading