Ζητούν αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από την ευρωπαϊκή Αριστερά ζητά το Γαλλικό κόμμα της Αριστεράς του Ζαν-Λιν Μελανσόν, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι «φόρεσε φιλελεύθερο μανδύα και επιβάλλει την λιτότητα».

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου,  σε ανακοίνωσή της η γαλλική Αριστερά επισημαίνει πως για την ευρωπαϊκή Αριστερά, «όπως αναμφίβολα και για πολλά άλλα κόμματα του ΚΕΑ, έχει καταστεί πράγματι αδύνατον να συγχρωτίζεται, στο ίδιο κίνημα, με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα».

Στο στόχαστρο της κριτικής, μάλιστα, βρίσκεται ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός με την κατηγορία ότι προωθεί «τη λογική της λιτότητας μέχρι του σημείου να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος έτσι ολοένα και πιο δουλικά στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φορά φιλελεύθερο μανδύα

Ενδιαφέρον είναι επίσης και το κομμάτι της επιστολής που στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας  πως ήρθε «η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του ΚΕΑ αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές».

Ερωτηθείσα πάντως για το αίτημα του PG (γαλλικής Αριστεράς), η Αν Σαμπουρέν, επικεφαλής ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μίλησε για μια «θέση γελοία στη μορφή και την ουσία της».

«Αυτή τη στιγμή που έχουμε απέναντί μας τον ευρωπαϊκό Μακρονισμό και την άνοδο των κομμάτων της άκρας δεξιάς, πρέπει να ενώσουμε ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις, που είναι διαφορετικές και έχουν διαφορετικές εθνικές πολιτικές και κουλτούρες», εξήγησε.

Loading