Επιχείρηση “Ταπείνωση Κυριάκου – Φώφης”!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Επιχείρηση “Ταπείνωση Κυριάκου – Φώφης”… Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν προχωρά σε επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν δεν έχει να πανηγυρίσει για κάποια κυβερνητική επιτυχία ή αν δεν υπάρχει κεντρικό πολιτικό μήνυμα που θέλει να μεταδώσει το γρηγορότερο και σε περισσότερους.

Γι’ αυτό κι όταν ενημερώθηκαν οι πολιτικοί συντάκτες για το briefing μόλις δύο ώρες πριν αυτό πραγματοποιηθεί, περίμεναν να ακούσουν το επόμενο κυβερνητικό αφήγημα, το οποίο ωστόσο αποδείχθηκε ότι δεν διαφέρει από τη σκανδαλολογία για παλιές αμαρτίες και τη θριαμβολογία για την έξοδο από τα μνημόνια.

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου προσθέτουν στο οπλοστάσιό τους ένα ακόμα σκάνδαλο σε βάρος του παλιού κομματικού συστήματος, αυτό των μιζών για έργα στο μετρό τη χρονική περίοδο 2003-2007, ενώ ξαναφέρνουν στην επιφάνεια τη Siemens μέσω της κατάθεσης στην επίμαχη δίκη του πρώην υπεύθυνου Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και στενού συνεργάτη του Κώστα Σημίτη, Παρασκευά Αυγερινού πως το ένα εκατομμύριο μάρκα Τσουκάτου κατάληξαν στο ταμείο του Κινήματος.

Το «πάει πολύ» που λάνσαρε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση, απευθυνόμενος σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να αποτελέσει κυβερνητικό μότο τους επόμενους μήνες, στην προσπάθεια που καταβάλλεται ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής να βγουν όσο περισσότερο λαβωμένοι έως ταπεινωμένοι από τη διερεύνηση σκανδαλωδών υποθέσεων.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι όσο η αντιπολίτευση θα φθείρεται από τη Novartis, τη Siemens και το μετρό εκείνοι θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν απερίσπαστοι την τελική διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με ορίζοντα το Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, καθώς και να καταλήξουν ενδεχομένως σε συμφωνία – πακέτο με την ΠΓΔΜ.

Ωστόσο και στο Μαξίμου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις δηλώσεις Ζάεφ με τις οποίες εμφανίζεται αντίθετος σε αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του, κάτι που για την ελληνική πλευρά παραμένει «κόκκινη γραμμή».

Όσον αφορά το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που έχουν συλληφθεί από την Τουρκία, από το Μαξίμου διαψεύδουν οποιουδήποτε είδους «κατασκοπική» διαπραγμάτευση με τη γείτονα για την απελευθέρωσή τους έναντι ανταλλαγμάτων κι αποδίδουν το επεισόδιο σε ανθρώπινο σφάλμα.

Loading