«Επιτέλους το υπουργείο ρύθμισε τη σήμανση των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα»

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από τις πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων όλης της χώρας, επιτέλους η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να ρυθμίσει τον τρόπο σήμανσης των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα. Δέκα ημέρες μετά την ανάδειξη του ζητήματος από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η αναμενόμενη εγκύκλιος για την αποτροπή των παράνομων ελληνοποιήσεων. Καλούμε την Κυβέρνηση να φροντίσει, έστω και τώρα, να διενεργηθούν αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι στην αγορά».

Η πλήρης δήλωση

«Με μεγάλη καθυστέρηση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιτέλους αποφάσισε να εκδώσει την εγκύκλιο σχετικά με το κενό στον τρόπο σήμανσης των κρεάτων, που άφηνε εντελώς εκτεθειμένους κτηνοτρόφους και καταναλωτές στις παράνομες ελληνοποιήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα εν όψει του Πάσχα.

Ύστερα από την ανάδειξη του θέματος στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, και υπό το βάρος των διαμαρτυριών των κτηνοτρόφων όλης της χώρας, διασαφηνίζεται επιτέλους ότι ο τρόπος σήμανσης θα γίνεται με χρήση σφραγίδας παραλληλόγραμμου σχήματος εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη “ΕΛΛΑΣ” ή “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ”.

Αυτό που βεβαίως αναμένουμε είναι η πολιτική βούληση πραγματοποίησης και εντατικοποίησης όλων των προβλεπόμενων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγωγή ή προέλευση των αιγοπροβάτων, που μέχρι σήμερα και επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δυστυχώς είναι εντελώς ανεπαρκείς».

Loading