Επιβεβαιώνουν διαψεύδοντας στήριξη σε Χατζηνικολάου!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Το Μαξίμου επιβεβαιώνει διαψεύδοντας στήριξη σε Χατζηνικολάου! Η κυβέρνηση επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους μετά από τη διεμβόλιση πλοίου του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν επικρατεί ανησυχία και στο Μέγαρο Μαξίμου για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία έρχεται σε μια εποχή όπου η γείτονας έχει εισβάλει στη Συρία κι έχει προκαλέσει την οργή της παγκόσμιας κοινότητας με τη συμπεριφορά της.

Τη συνδέουν, εξάλλου, άμεσα με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τις οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να αποτρέψει, όπως και γενικότερα την ενδυνάμωση της οικονομικής- ενεργειακής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, μας παραπέμπουν στο σκληρό διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών στην τουρκική κυβέρνηση, αλλά και στη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν που αποδεικνύει, κατά τους ίδιους κύκλους, τη διεθνή απομόνωση της Άγκυρας.

Και για το Μακεδονικό και την τριμερή Κοτζιά- Ντιμιτρόφ- Νίμιτς από το Μαξίμου παραπέμπουν στο ΥΠΕΞ- «δεν θέλουμε να παίζουμε το σπασμένο τηλέφωνο», μας λένε χαρακτηριστικά»-, αλλά αποδεικνύονται ομιλητικότεροι για το θέμα της Novartis.

Εστιάζουν στην παραδοχή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά για το ότι είχε κληθεί προ τριετίας από τις αμερικανικές Αρχές να συνεισφέρει στην έρευνα, προκειμένου να καταδείξουν ότι η όλη υπόθεση δεν πρόκειται για κυβερνητική σκευωρία.

«Εκτός αν στη ΝΔ έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και πιστεύουν πλέον ότι πέρα από τον Βαγγέλη Αντώναρο κι ο κ. Σαλμάς λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος της κυβέρνησης», σημειώνουν σκωπτικά οι ίδιες πηγές.

Αξίζει, εξάλλου, να επισημάνουμε πως από το Μαξίμου διαψεύδουν πως το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τα έξι χρόνια του www.enikos.gr αποτελεί έμμεση στήριξη στον ιδιοκτήτη του Νίκο Χατζηνικολάου, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση Novartis.

Υποστηρίζουν πως το είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Χατζηνικολάου από τον πρωθυπουργό πριν αναθερμανθεί η υπόθεση και πριν αναπαράξει και η Realnews- επίσης του κ. Χατζηνικολάου- το όνομα και τη φωτογραφία φημολογούμενης προστατευόμενης μάρτυρος.

Αυτό, πάντως, δεν απαντά και στο γιατί δεν αποσύρθηκε το άρθρο ύστερα από τα τελευταία γεγονότα.

Loading