Εξηγήσεις για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη έδωσε ο Π. Ψωμιάδης

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξηγήσεις για δηλώσεις εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη την ημέρα που αυτός δέχθηκε επίθεση κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Λευκό Πύργο.

Όπως διέρρευσε ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων και εξύβρισης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για τον εντοπισμό των δραστών, φυσικών και ηθικών της επίθεσης στον Γ. Μπουτάρης.

Ο Π. Ψωμιάδης κατέθεσε υπόμνημα μέσω του οποίου φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι επίμαχες δηλώσεις δεν ήταν υβριστικές, αλλά προϊόν «πολιτικής κρίσης» προς το πρόσωπο του δημάρχου, οι οποίες μάλιστα έγιναν και σε μακρινή απόσταση από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η επίθεση.

Δεν γνωρίζει τους φυσικούς δράστες της επίθεσης

Επίσης τόνισε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους που δικάστηκαν ως φυσικοί δράστες των χτυπημάτων που δέχθηκε ο Γ. Μπουτάρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βασικό σημείο της έρευνας αφορά τις εκφράσεις «πολιτικό τραβέλι» και «χολέρα» που χρησιμοποίησε ο Π. Ψωμιάδης για να χαρακτηρίσει τον δήμαρχο, τον οποίο κατήγγειλε επίσης ότι «πούλησε την Μακεδονία», ενώ εξετάζεται εάν οι δηλώσεις αυτές διέγειραν το πλήθος να κινηθεί εναντίον του Γ. Μπουτάρη.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει εξακριβωθεί εάν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά του πρώην Περιφερειάρχη, ενώ ο συνήγορός του, Γιώργος Νικολακόπουλος τόνισε σε δήλωσή του ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος του.

Loading