Ενημέρωση για το πρόγραμμα ψεκασμών στην Αττική ζητά ο Γ. Πατούλης

Απευθυνόμενος προς την Περιφέρεια Αττικής, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης ζήτησε άμεση ενημέρωση αναφορικά με το πρόγραμμα ψεκασμών στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υπάρχει μια «αδυναμία των αρμοδίων κρατικών αρχών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», ενώ πρόσθεσε πως «ο θάνατος τριών ακόμη πολιτών της Αττικής, αυτή τη φορά από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς και η ένταξη συγκεκριμένων δήμων της Περιφέρειας Αττικής σε καθεστώς επιτήρησης λόγω της αύξησης των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, καθιστά υποχρεωτική την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωσή μας από την αρμόδια περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου, για το πρόγραμμα προληπτικών ψεκασμών που διενήργησαν οι υπηρεσίες της».

Επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ζητά να πληροφορηθεί σε ποια χρονική περίοδο έγιναν οι ψεκασμοί και πότε ολοκληρώθηκαν, καθώς και πόσα χρήματα διατέθηκαν για τους ψεκασμούς.

Τέλος ρωτά εάν ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην Αττική, από εξειδικευμένους επιστήμονες και εάν προηγήθηκε η σχολαστική χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών καθώς επίσης και εάν έχει μεριμνήσει η Περιφέρεια για τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα ελέγχουν την πορεία των ψεκασμών.

Loading