Δ. Σταμάτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί τετελεσμένα στα εθνικά ζητήματα»

Την εκτίμηση ότι «αυτή η κυβέρνηση δημιουργεί τετελεσμένα στα εθνικά ζητήματα» διατύπωσε στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος εκ νέου στην Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σταμάτης.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την κατηγορία της Μυρσίνης Λοΐζου περί ανθρωποφαγίας από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Δ. Σταμάτης σχολίασε πως «δηλαδή λέει ότι η Νέα Δημοκρατία φταίει που η ίδια έπαιρνε παράνομα συντάξεις. Έπρεπε δηλαδή η ΝΔ να μην μιλήσει. Τι απάντηση να δώσει κανείς σε αυτό; Η θρασύτητα σε όλο της το μεγαλείο, από ένα άτομα το οποίο και μόνο όταν ανακοινώθηκε το όνομα, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση όλων των πλευρών για όσα έχει γράψει κατά καιρούς υπέρ της τρομοκρατίας. Έρχεται τώρα να αποδείξει ότι και η συμπεριφορά της όσον αφορά το οικονομικό σκέλος είναι επιλήψιμη».

Παράλληλα, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Η Αριστερά διαλαλούσε το ηθικό πλεονέκτημα μέχρι να πάρει την εξουσία. Μόλις παίρνει η Αριστερά την εξουσία το ηθικό πλεονέκτημα έχει πάει περίπατο σε όλα τα επίπεδα».

«Οκτώ στους 10 λένε να φύγει η παρούσα κυβέρνηση»

Από την άλλη πλευρά, εκτίμησε ότι «οι ευρωεκλογές ασφαλώς και θα έχουν έναν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, διότι εάν δεν συμπέσουν εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, οι ευρωεκλογές δίνουν την δυνατότητα στον κόσμο που τον ακούμε κάθε μέρα, όπου πάμε και όπου σταθούμε αυτό ακούμε, 8 στους 10 λένε να φύγουν, να φύγει αυτή η άθλια κυβέρνηση. Τους δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες, στις ευρωεκλογές αν δεν έχουν μεσολαβήσει οι εθνικές να στείλουν αυτό το μήνυμα».

Ακόμα όμως ο Δ. Σταμάτης διατύπωσε ότι «εάν το μήνυμα στις ευρωεκλογές είναι ισχυρό, αυτό θα δρομολογήσει και εξελίξεις στις εθνικές εκλογές».

Ερωτηθείς σε σχέση με το ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές τον Ιούνιο εφόσον η κ. Κουντουρά εκλεγεί ευρωβουλευτής με πιθανό το ενδεχόμενο να τεθεί εκ νέου ζήτημα δεδηλωμένης, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι «ο κύριος Τσίπρας πράγματι θα διαθέτει μειωμένη εκπροσώπηση στη βουλή. Άρα δημιουργείται ένα ζήτημα. Σας θυμίζω ότι ένας από τους λόγους που δεν είχαμε καταθέσει πρόταση μομφής πριν από λίγο καιρό, όταν συζητιούνταν το θέμα του Σκοπιανού, ήταν και αυτός. Να έχουμε τη δυνατότητα δηλαδή εάν τυχόν προκύψει τέτοιο ζήτημα να ζητήσουμε στη βουλή την επαναβεβαίωση της ψήφους εμπιστοσύνης της κυβέρνησης».

«Με ποιο δικαίωμα πήραν φόρα να επιλύσουν όλα τα εθνικά ζητήματα;»

Όσον αφορά την διάθεση της κυβέρνησης να προσφέρει λύση στα ελληνοτουρκικά, ο Δ. Σταμάτης διατύπωσε τους φόβους του σχετικά με το ότι «ο κύριος Τσίπρας έχει πάρει φόρα να λύσει εθνικά θέματα χωρίς να έχει τέτοια εξουσιοδότηση, χωρίς να έχει συζητήσει με τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο και αγνοώντας την πάγια εθνική γραμμή επ’ αυτών των θεμάτων.

Με ποιο δικαίωμα έχει πάρει φόρα να επιλύσει όλα τα χρονίζοντα εθνικά ζητήματα;».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, ο Χολουσί Ακάρ, μια μέρα μετά, απαντάει και λέει ότι “το Αιγαίο και η Κύπρος είναι δικά μας”. Αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι σε τι προβλήματα βάζουν την χώρα; Είναι ανεύθυνοι; Είναι ακατάλληλοι; Είναι γελοίοι!».

Τέλος ο Δ. Σταμάτης εκτίμησε ότι «δεν έχει σημασία αν η κυβέρνηση αυτή θα πέσει και θα φύγει. Δημιουργούνται όμως διπλωματικά δεδομένα και τετελεσμένα. Με απλά λόγια, σε επόμενο χρόνο, όταν η Ελλάδα αρνηθεί όλα αυτά, γιατί καμία λογική κυβέρνηση που έχει υπόψη της το εθνικό συμφέρον δεν πρόκειται να τα δεχτεί αυτά, ο Τούρκος θα λέει “μα υπήρχε κυβέρνηση που τα συζητούσε!”».

Loading