Δ. Καμμένος: «Να μη φτάσει η συμφωνία στις Πρέσπες»

Κάθετα αρνητικός απέναντι στη συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ για την ονομασία της τελευταίας είναι ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» υπογράμμισε ότι ο ίδιος προσωπικά θα κάνει τα πάντα προκειμένου η συμφωνία να μην φτάσει ποτέ στις Πρέσπες.

«Πρόκειται για μια προσωπική συμφωνία Τσίπρα – Κοτζιά – Ζάεφ – Ντιμιτρόφ» τόνισε συγκεκριμένα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε ότι «παραδώσαμε όνομα γλώσσα και ταυτότητα και όλοι εχάρησαν, χαρά μεγάλη που λέει και το Ευαγγέλιο».

Το erga omnes είναι ένα ψέμα

Επιπλέον σημείωσε ότι «εάν δεν πάει παρακάτω όλη η πίεση θα πάει στην Αθήνα. Θα μας δείχνουν με το δάχτυλο σαν την Κύπρο που την έχουν κατασφάξει αλλά στα διεθνή φόρα είναι δαχτυλοδεικτούμενη ότι δεν συμπεριφέρεται καλά στους Τουρκοκύπριους», ενώ πρόσθεσε πως «η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα. Δεν πρέπει να φτάσουμε στις Πρέσπες, δεν πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην φτάσει αυτή η συμφωνία αυτή στις Πρέσπες».

Σ’ ότι αφορά την απουσία του όρου Severna Makedonja από το κείμενο της συμφωνίας ο Δ. Καμμένος τόνισε ότι «το erga omnes, είναι ψέμα. Βγήκε ένα non paper και κάποιος έγραψε ένα ψέμα. Πρέπει εντός της ημέρας αυτό να διορθωθεί. Δεν πρέπει να παίξουμε στα ζάρια τη Μακεδονία».

Loading