Δρυός πεσούσης πας… Παππάς ξυλεύεται

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται κι αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Νίκου Παππά, ο οποίος από “ιερή αγελάδα” της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο από συντρόφους του που τα χρόνια της παντοδυναμίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κρατούσαν το στόμα τους κλειστό για να επιβιώσουν πολιτικώς.

Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συναίνεσε στο “ξήλωμα” της διοίκησης της ΕΡΤ έδωσε την άτυπη έγκριση ακόμα και σε κορυφαίους υπουργούς του, όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να βγάλουν τα “μαχαίρια” κατά του “συστήματος Παππά”.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο προβληματισμός στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγκειται στο ότι η ΕΡΤ δεν είναι αντικειμενική όπως το BBC, αλλά για τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης τα οποία αποδίσουν στην προσωπική επιλογή Παππά να φτιάξει ένα δικό του “μαγαζί” με αρεστούς στον ίδιο και μόνο ανθρώπους στη διοίκηση και στο δημοσιογραφικό τιμ, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη για μια επιτυχημένη “προπαγάνδα”.

Ο κ. Παππάς κατηγορείται πλέον από πολλούς σχεδόν ανοιχτώς πως απότυχε στο βασικό ρόλο που του είχε ανατεθεί από τον πρωθυπουργό, ο οποίος αφορούσε τον ανασχεδιασμό του μιντιακού χάρτη, ο οποίος θα έπρεπε να γίνει πιο φιλικός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέτρα ανακούφισης

Στο Μαξίμου, πάντως, σκέφτονται μπροστά, κάνοντας τον προγραμματισμό τους για τα νομοσχέδια ανακούφισης των πολιτών στο πλαίσιο των εξαγγελιών που είχε κάνει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Το πρώτο σχετικό νομοσχέδιο που θα φτάσει στη Βουλή αφορά την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια (γιατροί ΕΣΥ, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί κι ένστολοι), ενώ θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τις φοροελαφρύνσεις οι οποίες θα ισχύσουν από το 2020.

Στην κυβέρνηση, ωστόσο, δεν παρουσιάζονται διατεθειμένοι να εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων το 2011 και το 2012, προσπαθώντας να καλοπιάσουν τους συνταξιούχους με τη μη εκ νέου περικοπή των συντάξεών τους την 1η Ιανουαρίου.

Loading