Διυπουργική σύσκεψη σήμερα για το προσφυγικό

Ωρολογιακή βόμβα η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού για την κυβέρνηση, καθώς συνεχίζεται αμείωτη η ροή προς τη χώρα μας.

Ενδεικτικά είναι τα νούμερα που δίνονται στη δημοσιότητα για τα άτομα που πέρασαν στα νησιά την περασμένη Τρίτη. Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας πέρασαν 140 άτομα, 41 στη Λέσβο, 35 στη Χίο και 64 στη Σάμο.

Το θέμα απασχόλησε  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μυτιλήνη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, με τη συμμετοχή των δημάρχων της περιοχής και άλλων εμπλεκομένων παραγόντων της Αυτοδιοίκησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι δήμαρχοι έδωσαν στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση επτά σημείων, δηλώνοντας την απόφασή τους να παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις σ’ αυτό το μέτωπο, το οποίο χαρακτηρίζουν «κορυφαίο για τις νήσους του Βορείου Αιγαίου».

Προγραμμάτισαν, μάλιστα, νέα συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου στη Χίο.

Παράλληλα, η κατάσταση που διαμορφώνεται θα είναι το κεντρικό θέμα της διυπουργικής σύσκεψης που συγκάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος και η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Loading