Διαφωνεί ο Νυφούδης με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Το Ποτάμι άλλαξε αγορητή στην συζήτηση στην Βουλή για το νέο Ποινικό Κώδικα μετά από αίτημα του Νίκου Νυφούδη, ο οποίος έχει σοβαρές ενστάσεις για τις προτεινόμενες αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας θα καταψηφίσει. Ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις του σε τρία βασικά σημεία στην ομιλία του χθες στην Βουλή.

Για τις αμφιλεγόμενες διατάξεις ο Νίκος Νυφούδης επανέλαβε – όσον αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες – τις επιφυλάξεις έγκριτων νομικών ότι η μετατροπή του αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα θα κατατάξει την Ελλάδα στις χώρες «παραδείσους» ξεπλύματος χρήματος από άποψη της ποινικής μεταχείρισης.

Για τις αλλαγές στο θέμα του βιασμού

Παράλληλα για τις προτεινόμενες αλλαγές στο θέμα του βιασμού ο Ν. Νυφούδης εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός κάνοντας λόγο για προβληματική διάταξη. Τέλος ο βουλευτής στάθηκε και στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια και πως προειδοποιεί μάλιστα ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα επιφέρουν παραγραφές και μαζικές αποφυλακίσεις σε πληθώρα υποθέσεων.

Loading