Υπό διάλυση οι ΑΝΕΛ – Συνάντηση Τσίπρα, Καμμένου

Σε μία κλωστή φαίνεται να κρέμεται το μέλλον των ΑΝΕΛ, οι οποίοι -χωρίς ίχνος υπερβολής- δείχνουν να οδεύουν προς διάλυση, όσο πλησιάζει η έλευση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.

Μετά τις δηλώσεις του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό και πως δεν πρόκειται να συμβάλει με οιονδήποτε τρόπο στο να πέσει η κυβέρνηση, το κόμμα του Πάνου Καμμένου δέχτηκε ακόμη ένα χτύπημα, αυτήν τη φορά από τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η υφυπουργός Εσωτερικών όχι μόνο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υπερψήφισης της συμφωνίας, εξηγώντας ότι θέλει να το μελετήσει πριν αποφανθεί, αλλά άφησε και αιχμές κατά του επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Τι σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές; Οι βουλευτές δεν είναι αντικείμενα ούτε βαλίτσες για να τις αποσύρουμε και να τις απομακρύνουμε. Ο κάθε βουλευτής και ο κάθε υπουργός αποφασίζει κατά συνείδηση. Και εάν έχει πράξει σωστά ή λάθος θα κριθεί στην πορεία και θα αναλάβει την ευθύνης της όποιας επιλογής του…», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Real FM.

«Αποστασία» βλέπει ο Πάνος Καμμένος

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ δεν κρύβει την ενόχλησή του για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και δεν διστάζει να κάνει λόγο ακόμη και για αποστασία.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε το περασμένο Σάββατο (5/1):

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν απειλούμαστε. Δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο».

Φήμες για συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου την Τρίτη

Το μεσημέρι της Δευτέρας (7/1), κυκλοφόρησαν φήμες περί επικείμενης συνάντησης του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη (8/1).

Αυτή φέρεται να είναι, εξάλλου, και μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, φαίνεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια για τους ΑΝΕΛ, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, αλλά και την προειδοποίηση Κατσίκη για αποχώρηση από την κυβέρνηση και άρση της εμπιστοσύνης τους σε αυτήν, όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Loading